FOTO. Bălării și rugină în complexul de terenuri ”Adrian Stoicov”

Nu doar principalul stadion al Timișoarei, ”Dan Păltinișanu”, are mult de suferit dat fiind paragina care îl năpădește încet și sigur tot mai mult, ci și complexul de terenuri ”Adrian Stoicov”, din imediata sa apropiere, suprafețe de joc în jurul cărora bălăriile și rugina își fac de cap.

Ce n-ar fi dat și-acum divizionarii de la ACS Poli, oricât de inconvenabilă a fost în iunie 2017 mult prea scurta vacanță de doar 6 zile după barajul de supraviețuire în Liga 1 câștigat cu arădenii, premergătoare reunirii lotului, să aibă parte de ceva mai puțin timp liber în urma încheierii sezonului în elită și înaintea startului antrenamentelor pentru noua campanie, doar, doar să beneficieze în schimb de același statut de sportivi din primul eșalon, însă fie și așa, coborâți cu o treaptă, în Liga 2, și-au reluat deja pregătirile în vederea abordării la început de august a ediției 2018-2019.

Mult mai puțin vrednici sunt însă gestionarii zonei cu profil fotbalistic, reunirea lotului timișorenilor efectuându-se, ca un motiv în plus de deprimare și depresie pentru efectivul retrogradat, într-un cadru cu aspect neîngrijit, bălăriile fiind la ele acasă, dar măcar mascând pe de altă parte rugina care câștigă teren. Iar în acest cadru, efectivul sportiv aducea parcă și mai mult la reluarea pregătirilor cu echipa nimănui, iar aproape a nimănui și este, la cât de redus a fost numărul spectatorilor la marea majoritate a reprezentațiilor acasă din sezonul 2017-2018.

Cele câteva fotografii sunt suficient de sugestive și spun chiar totul, cu mențiunea că prin jurul majorității arenelor sătești nu mai constați așa ceva precum la complexul de terenuri ”Adrian Stoicov” din Timișoara. Lăsat de izbeliște, ca un afront lipsit de considerație și în ceea ce privește memoria celui al cărui nume a fost alocat ca denumire bazei sportive. Dacă incapabili gestionari și administratori nu se sinchisesc de buna gospodărire a unor asemenea spații, atunci mai bine să nici nu mai fie astfel denumite respectivele baze sportive, căci pur și simplu este întinată memoria celor al căror nume a fost dat terenurilor. Dan Păltinișanu și Adrian Stoicov trebuie că se răsucesc în mormânt, în vreme ce unii care fac degeaba umbră pământului se plâng pesemne că n-ar fi resurse și fonduri, mereu și întotdeauna vina altora.

Căci așa sunt gestionarii de situație prin România mileniului III, iresponsabili cărora mereu le surâde să găsească scuze, precum vârtos se tot creditează mai nou ideea că mașinațiunile altora, arbitrajele și atitudinea jucătorilor au stat la baza retrogradării lui ACS Poli, când de fapt păguboasa administrare în timp a clubului a dus de fapt la consecințe inevitabile, iar în acest caz de vină ar fi natura.

Dacă n-aveți la dispoziție suficiente resurse, ca utilaje, energie electrică și ce ar mai fi necesar, atunci alocați în primul rând mai multă bunăvoință și puneți mâna pe coasă, căci nu cade nimănui nasul la un asemenea demers fie și în era tehnologiei avansate, și nici n-a murit nimeni din așa ceva.

Halo, gestionari și administratori ai complexului de terenuri ”Adrian Stoicov”, nu mai dormiți pe voi, ci suflecați-vă mânecile! Sau se dorește oferirea unei dovezi în plus că Timișoara este într-adevăr inadecvat gospodărită, ceea ce este cât se poate de evident!? Dar la oraș nu-i ca la sat, căci muntele de mizerie care la o adică s-ar ridica liniștit de pe suprafața bietei capitale a Banatului, mustind sub povara indiferenței și ignoranței urbane, este doar mascat de încrengătura arterelor și spațiilor locative. Ceea ce nu înseamnă că n-ar exista! Sportul, lăsat și el așadar să sufere pe toate planurile…

The post FOTO. Bălării și rugină în complexul de terenuri ”Adrian Stoicov” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*