[FOTO] Brediceanu: Deschidere de an cu olimpic internațional

Deschiderea anului școlar la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” s-a desfășurat în prezența tânărului Sergiu Novac.
Fostul licean bredicenist a obținut patru ani la rând locul I la Olimpiada Națională de Matematică și locul II la Olimpiada Internațională de Matematică de la Londra, ca și component al echipei României. Sergiu Novac, care a avut un discurs emoționant adresat celor prezenți, este un exemplu grăitor al nivelului învățământului la liceul lugojean.

În deschidere, directorul Aurelian Sima a enumerat performanțele liceului: ”La evaluarea națională, am avut bucuria să avem rezultate foarte frumoase. Elevii din clasa a VIII-a s-au clasat pe primul loc în oraș. Felicitări elevilor din clasa a VIII-a și profesorilor care i-au pregătit.

Rezultatul de la bacalaureat este de asemenea foarte bun. După a doua sesiune de bacalaureat, promovabilitatea a fost de peste 90%, ceea ce ne-a clasat iarăși pe primul loc în oraș”.

”A fost un an greu pentru noi toți, așa că aș vrea să le mulțumesc în mod special părinților și familiilor elevilor noștri, pentru că au ținut aproape de școală, elevii noștri au avut la dispoziție toată aparatura necesară pentru a participa la orele online. Mulțumesc și colegilor profesori care au înțeles dificultățile predării online și s-au pregătit corespunzător”, a adăugat profesorul Aurelian Sima.

În continuare, au luat cuvântul, ca invitați, Mihai Tonenchi, comandantul Poliției Lugoj și prof. univ. Sebastian Jucu, de la Universitatea de Vest din Timișoara, care a prezentat un mesaj al rectorului Marilen Pirtea. Profesorul Jucu s-a aflat la deschidere și din postura de părinte al unui ”boboc”, care începe clasa a IX-a.

La festivitate au mai participat Ionuț Furdean, protopopul Lugojului, directorul adjunct Sebastian Gheorghiță și reprezentantele organizației de părinți. Reamintim că anul trecut festivitatea nu s-a putut desfășura, din cauza pandemiei.

Articolul [FOTO] Brediceanu: Deschidere de an cu olimpic internațional apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*