[FOTO] Bucuria copiilor! Tabere creative și educative, organizate la Lugoj

Taberele de vară au reprezentat dintotdeauna prilej de bucurie pentru tineri, în special pentru cei din familiile defavorizate. Două astfel de activități au luat startul în august și la Lugoj.
Pe lângă pr
Zeci de copii din Lugoj și împrejurimi se bucură în această perioadă de participarea la Tabăra de vară ”Sfântul Apostol Andrei”, organizată de Parohia Dealul Viilor Lugoj VI, Preot Traian Ioan Birăescu, aflată în desfășurare până în luna septembrie, dar și de Tabăra de pictură ”Un copil fericit”, care s-a desfășurat la începutul lunii august, în organizarea Asociației Edu Arsensis.

În cadrul celei din urmă, cei 40 de copii participanți au avut prilejul să învețe despre tehnica picturii pe sticlă și elementele sale specifice, experimentând mai apoi tehnici artistice precum pictura pe suport de hârtie și carton, grafica – afiș, artă decorativă și artă fotografică. Printre obiectivele proiectului se numără creșterea interesului pentru activitățile cultural-artistice a copiilor, precum și îmbunătățirea capacității de comunicare și exprimare artistico-plastică a acestora. La finalul taberei, copiii au vizitat Mănăstirea Dobrești și Biserica Monument Istoric din Dobrești.

Tabăra de vară ”Sfântul Apostol Andrei”, devenită deja tradiție în urbea de pe Timiș, reprezintă în fiecare an un real prilej de bucurie pentru copiii din Lugoj și satele din apropiere, în special cei care provin din medii vulnerabile.

Anul acesta, tabăra se desfășoară până în luna septembrie și cuprinde numeroase activități creative și educative, precum pictura de icoane pe sticlă, pirogravura sau confecționarea de brățări și cruciulițe din mărgele.

Nu au lipsit nici activitățile sportive, foarte îndrăgite de copii, respectiv meciurile de fotbal, volei, badminton, tir cu arcul și nici orientarea turistică în pădure, ocazie cu care cei mici au învățat cum se utilizează o busolă, care sunt pașii pentru montarea unui cort și cum pot acorda primul ajutor.

Cei 60 de participanți la tabăra de vară au experimentat și relaxanta activitate a pescuitului la Pescăria Icloda, unde au fost primiți cu brațele deschise.

În zilele de duminică și în cele de sărbătoare, copiii au participat cu bucurie la Sfânta Liturghie, iar seara, în perioada de post, între 1 – 14 august, au venit la biserică pentru Paraclisul Maicii Domnului.

Printre evenimentele culturale cuprinse pe parcursul taberei, amintim serata muzicală cu prof. Vasile Gondoci și Ancuța Cosovanu, o tânără și talentată elevă a Liceului de Muzică ”Ion Vidu” din Timișoara, dar și hora cu maestrul Puiu Munteanu – ”Să nu uităm tradițiile și obiceiurile românești”.

Tabăra de vară ”Sfântul Apostol Andrei” se va încheia cu o excursie la mănăstiri.

Articolul [FOTO] Bucuria copiilor! Tabere creative și educative, organizate la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*