FOTO. Centrul Național Pregătire – CS U Craiova II 2-4 (1-3). Petcu: ”Cel mai slab joc al nostru” Papură: ”Voi lua măsuri când ajungem acasă, voi înștiința conducerea clubului”

Într-o zi cu dueluri inter-țări găzduite de România, la nivelul seniorilor printr-un amical cu Suedia programat de la ora 21:30 la Craiova iar pe palierul juniorilor mari printr-un joc decisiv direct cu Ucraina pentru calificarea la turneul final Euro U19, întrecerea internă a Ligii 3 a căutat să mai refacă din timpul pierdut cu amânările datorate vremii hibernale, reprogramată fiind prima etapă din returul sezonului de primăvară, care a inclus un meci între juniorii de 2000 ai Centrului Național de Pregătire Timișoara și echipa a doua a ocupantei podiumului în play-off-ul Ligii 1, CS U Craiova SA.

Într-adevăr, deși s-a ajuns în ultima zi de marți a lunii martie, campionatul Ligii 3 abia a apucat să bifeze în sfârșit runda inaugurală din retur, programată inițial pe 2-3 martie, în urmă cu 3 săptămâni și jumătate, răstimp în care s-au disputat numai două etape, o alta fiind din nou amânată în ultimul weekend, și tot din cauza răbufnirii iernii.

Etapa a 16-a a adus la Timișoara și jocul revanșă în duelul juvenil-tineresc dintre Centrul Național de Pregătire și CS U Craiova SA 2, formația din Bănie impunându-se în debutul campionatului acasă cu 2-0, pe 26 august 2017. Iar ”satelitul” clubului oltean de pe podiumul Ligii 1 a triumfat și în retur tot la două goluri diferență, avantaj conturat până la pauza partidei desfășurate de la ora 15.

Neînvinși în 2018 în C4, ba mai mult, învingători mai întâi cu 2-0 la Ghiroda iar ulterior egali ai unor aspiranți la locurile fruntașe, 1-1 acasă cu reșițenii, juniorii de pe Bega au sperat să încurce și planurile ocupantei locului 3 în Seria a IV-a, însă CS U Craiova SA II n-a mai pășit strâmb, precum la prima apariție oficială din noul an, 3-4 acasă cu CSM Lugoj, ci a copiat la indigo izbânda ultimei ieșiri în vest, atunci cu 4-2 la Cermei.

Acesta a fost primul meci al divizionarelor C dintr-o serie mai atipică de jocuri pentru formațiile eșalonului terț, cu două runde intermediare consecutive, astfel că până la sfârșitul săptămânii viitoare vor mai avea parte de alte 3 apariții, caz al craiovenilor, care vineri vor evolua în deplasare la Sebiș, așadar o nouă ieșire în județul Arad în 2018, după care vor primi vizita celor din Sibiu, FC Hermannstadt 2, dar și a nou-promovatei gorjene din Bălești. Program ceva mai puțin congestionat pentru juniorii ”Centrului” din Banat, care și în weekend vor juca tot acasă, cu CS Nuova Mama Mia, după care la mijlocul săptămânii viitoare vor sta, dat fiind numărul impar de competitoare din C4, iar apoi vor evolua tot pe ”Banatul”, cu o altă trupă doljeană, ACSO Filiași. Așadar o rară serie de 4 întâlniri consecutive acasă, cea de-a doua fiind pierdută astăzi: Centrul Naţional de Pregătire Timişoara – CS U Craiova 2 2-4 (1-3).

Gazdele pot rămâne doar cu consolarea faptului că doar pentru a patra oară în acest campionat, primul pentru juniorii de 2000 și 2001 între seniorii divizionari, au marcat mai mult decât un gol într-un meci, dar deja de două ori în 2018, 0-2 la Ghiroda și 2-4 astăzi, după succesele acasă cu 3-2 din tur, dar în rest satisfacția este de partea oltenilor, umbrită însă la final de o incalificabilă ieșire a doi tineri jucători oaspeți, greu fiind de detectat ce a putut fi în capul respectivilor încât s-au dedat la asemenea atitudini. În fine…

Inițial s-a păstrat un moment de reculegere, de menționat fiind că la meci a asistat din tribună şi antrenorul lui ACS Poli, Leo Grozavu, cu staff-ul său (vezi galeria foto).

Comparativ cu alte jocuri în care juniorii lui Cristi Petcu chiar au și încântat prin evoluţiile lor, astăzi n-au părut în apele lor, fiind parcă scoși din ritm de discontinuitatea începutului de retur, cu etape amânate. Astfel încât de astă dată ”Centrul” a încasat cele mai multe goluri în meciurile acasă din C4, găzduite pe terenul din incinta LPS Banatul. Oaspeţii au fost mai buni iar când au avut ocazia, au reuşit să înscrie şi să obţină o victorie meritată.

Marius Filip a egalat în minutul 30, iar Florin Burghele a redus din handicap spre final, în minutul 87, pentru învingători punctând Lucian Buzan, o ”dublă” pentru junele lansat tocmai de ”Banatul”, în minutele 7 și 35, Vasile Constantin în minutul 43 şi Ionuţ Frăsineanu în minutul 74, mărind atunci avantajul la 1-4, cel mai mare din meci.

Însă în minutul 89, când meciul era jucat, portarul vizitatorilor, Cristian Dică, şi coechipierul său Ionuţ Trocan s-au apucat să înjure şi ameninţe în direcția băncii tehnice a gazdelor, drept urmare jucătorul de câmp alegându-se cu un cartonaş galben. Nu suntem împărțitori ai dreptății pe teren dar o întrebare firească ar suna cam așa: doar atât? Așa se pare. Iar la fluierul final, capac la toate, același portar Dică și-a continuat împărțirea injuriilor şi culmea, a ameninţărilor aruncate băncii tehnice timișorene, fiind cu greu calmat de arbitru şi de un coechipier dar și de Wiliam Harasim. Pentru cuvintele care nu pot fi reproduse s-a ales tot doar cu un cartonaş galben, dar probabil nu se mai acordă cel roşu în asemenea cazuri… Cel mai potrivit ar fi fost să fie calmați printr-o mai rapidă expediere la dușuri, în urma unor cartonașe roșii. Iar ca de la fost portar la tânăr portar, Robert Tufiși ar trebui să-i sugereze elevului său că îngerul păzitor al buturilor nu poate fi lucid în absența unei sănătoase doze de calm, pentru a nu mai pomeni de reamintirea educației celor 7 ani de acasă.

*

CNP Timișoara: Dobre – Kovari, Tiereanu, Coroiu, Stoianovici, Jurj, Casian, Burghele, Peter, Filip, Piţigoi.

Antrenori: Cristi Petcu şi Ionuţ Vucea.

Au mai intrat: Goţa, Raul Popa, Şimăndan şi Vlad Pop.

Pe bancă: Pădure, Bănceanu şi Gîdea.

CS U Craiova SA 2: Dică – Borta, Ion, Puţaru, Trocan, Enache, Buzan, Constantin, Frăsineanu, Zbona, Trancă.

Antrenori: Robert Tufişi şi Cornel Papură.

Au mai intrat: Vadalis, Ciutică şi Ivănescu.

Pe bancă: Bobonete, Vulpe, Bogdan.

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs – Bogdan Gireada şi Alexandru Ioan Corb (toţi trei din Satu Mare). Observator de arbitri, Emil Arsa, iar delegat de joc Daniel Scridon (ambii din Arad).

Cristi Petcu: ”Este cel mai slab meci pe care l-am făcut, nu înţeleg ce au păţit elevii mei, parcă le-a căzut plumb în picioare după ce am primit primul gol, chiar dacă am reuşit să egalăm. Apoi nu am mai ţinut pasul, craiovenii au meritat victoria. Nu am înţeles atitudinea huliganică a portarului Dică şi a jucătorului cu numărul cinci. Am văzut că arbitrul i-a arătat numai cartonaşul galben portarului, pentru acest gest care nu este compatibil cu un sportiv, chiar ne-a înjurat şi ameninţat!”

Cornel Papură: ”Am fost mai buni, victoria elevilor mei a fost meritată! Îmi felicit elevii, care şi-au dorit foarte mult această victorie, pe care au reuşit-o. Am văzut însă gestul incalificabil al portarului meu, voi lua măsuri împotriva lui când ajungem acasă. Voi înștiința conducerea clubului”.

 

The post FOTO. Centrul Național Pregătire – CS U Craiova II 2-4 (1-3). Petcu: ”Cel mai slab joc al nostru” Papură: ”Voi lua măsuri când ajungem acasă, voi înștiința conducerea clubului” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*