[FOTO] Cu mască, fără mască! Purtea măștilor în școli, motiv de protest în centrul Lugojului

Claudiu BuciuDuminică, între orele 10 și 12, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor a avut loc un protest împotriva purtării măștilor de către elevii și personalul didactic din școlile din municipiu.

Așa cum am mai precizat, protestul a fost inițiat, în numele unui grup de părinți și aparținători ai copiilor, de doamna Codruța Popovici, după ce și în alte orașe au fost făcute astfel de proteste.

Manifestarea s-a desfășurat legal, având toate aprobările din partea Primăriei Municipiului Lugoj.

La ora 10, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor erau 12 persoane, apoi s-au adunat în jur de treizeci, care au purtat diferite mesaje scrise sau printate pe foi de hârtie. Cu tot cu cei curioși adunați în jur, au fost prezente cam 40 de persoane.

Protestatarii au purtat următoarele mesaje: ”Profesorii sunt eroii noștri”, ”De ce ați deschis școlile, dacă nu sunteți pregătiți?”, ”Vrem educație, nu figurație”, ”Sus inimile!”, dar și înscrisuri care pun la îndoială pandemia, precum ”Stop pandemiei inventate”.
Rodica Ciurescu, fostă sportivă de performanță, s-a aflat printre vorbitori.

Ea a fost de acord să ne prezinte cazul său personal:

”Copilul meu a avut probleme mari cu respirația, până în urmă cu doi ani. Își sufla tot timpul nasul și nu putea să respire decât pe gură. Cum ar fi acum să-l oblig să poarte masca timp de patru ore pe zi? Ce va face, cum va suporta asta? Probabil că ne vom întoarce la același scenariu, la aceleași afecțiuni, iar eu o să-l tratez din nou pe banii mei, că statul nu îmi va da nimic”.

Alte opinii ale protestatrilor au fost: ”Anisie (ministrul Educației) nu știe să lege două vorbe, dar ne dă sfaturi” și ”nu e normal ca un copil să poarte mască și să nu poată respira. Jos masca!”.

Printre cei care au luat parte la miting s-a numărat și unul dintre candidații la funcția de primar al municipiului Lugoj.

Este vorba de Ion Teca, foat comandant al Garnizoanei Militare a Lugojului.

”Particip în nume propriu, ca cetățean, nu ca și candidat în alegeri”, ne-a declarat dl. Teca.

El a purtat la un moment dat înscrisul ”Fără mască în școli”.

Unii dintre protestatari au purtat masca, alții nu, dar distanțarea fizică a fost respectată.

Mitingul a fost unul fără atitudini extreme, cei prezenți subliniind că își exprimă punctele de vedere proprii și nu urmăresc să impună nimănui opiniile lor.

Au participat și copii, care aveau și ei mesaje scrise pe foi de hârtie.

Desigur, mulți dintre privitori și cei aflați în trecere nu au fost de acord cu propunerile protestatarilor, spunând că aceastea ignoră riscurile la care își expun copiii și pe profesori.

”Este absurd și este și ilegal. Este ca și cum ai face protest împotriva interdicției de a trece strada pe roșu. Este și iresponsabil. Oamenii aceștia trebuie să fie conștienți de riscurile de contaminare la care se expun famiile lor, dacă s-ar interzice purtarea măștii”, ne-a declarat un medic al Spitalului Municipal din Lugoj, aflat în centru orașului în perioada protestului.

Articolul [FOTO] Cu mască, fără mască! Purtea măștilor în școli, motiv de protest în centrul Lugojului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*