FOTO + declarații Pelici, Balint. Ripensia răstoarnă scorul și trece de invincibilii arădeni. Prim succes pe ”Electrica” în Liga 2: 2-1 (0-1) cu UTA

A ieșit în cele din urmă și soarele lângă ”Gara Mică”, spre finele celei de-a doua apariții a roșu-galbenilor Timișoarei pe stadionul ”Electrica” în noua ediție 2019-2020 a Ligii 2. Arădenii au descins numai cu victorii în cont în primele 3 etape și fără a fi primit vreun gol, dar bănățenii au răsturnat soarta partidei în ultimele sale minute, inclusiv în prelungiri, conturând un rezultat pe măsura jocului pe care l-au practicat în ultima jumătate de oră, mai întâi prin a rata o lovitură de la 11 metri: Ripensia Timișoara – UTA 2-1 (0-1).

Primul duel de pe fâșia vestică din noul campionat al Ligii 2, reunind la start puține cluburi din această parte de țară, și anume cel arădean, două grupări timișorene și una cărășeană, nou-promovată, a fost adjudecat la potou printr-o răsturnare de scor de gazdele de pe ”Electrica”, aflate astfel la întâiul succes din actualul sezon pe arena de lângă Gara de Est. Au trecut aproape 6 ore de fotbal din noua campanie până când elevii lui Laszlo Balint au ajuns să scoată mingea din propria plasă, dar în cele din urmă au și pierdut, totul întâmplându-se în doar câteva minute. 

Mulţi spectatori au descins la Pădurea Verde pentru a viziona sâmbătă de la ora 11 meciul dintre Ripensia şi UTA, peste o mie de oameni cărora le place fotbalul, inclusiv de pe malurile Mureșului, și nu au avut ce regreta, asistând la un fotbal plăcut, cu deznodământ fericit pentru elevii lui Alexandru Pelici, în revenire după două înfrângeri, inclusiv pe această arenă, atunci în fața unor nou-promovați.

Au venit la meci într-adevăr și mulți arădeni iar galeria lui UTA a afişat un banner cu mesajul „Îmi era atât de frică de moarte / Încât m-am apucat de alpinism ca s-o înving!”, moment în care întreaga asistență a aplaudat. Zsolt Torok, trecut în neființă pe crestele munților…

În teren, prima ocazie clară a survenit în minutul 7, la o acţiune pe flancul drept a lui Zaluschi, a cărui pasă pe jos în faţa porţii n-a fost fructificată cum se cuvine, de la nici 3 metri, cu poarta goală. Staicu a reuşit performanţa de a trimite mingea puţin pe lângă bara din dreapta lui Iacob. Î

Care a țipat în minutul 35 la arbitru, invocând un fault inexistent și continuând apoi prin a i se adresa cu glas tare ”Băi, uită-te la mine, arbitre”, la care acesta i-a aplicat un ultim avertisment. S-a uitat într-adevăr la sportiv.

În minutul 45, la capătul unui prim mitan fără prelungiri, Miculescu, crescut pe acest teren, l-a deschis pe partea stângă pe Buhăcianu, care a centrat la marginea careului de 16 metri, lui Octavian Ursu, autor al unei preluări de maestru, şut lobat care se opreşte în vinclul porţii lui Păduraru, rămas spectator. Chiar s-a uitat la minge cum atinge plasa… 0-1 la pauză. Gol de moral, la momentul potrivit, pentru invincibilii de pe locul 2.

Dar altul a fost cursul jocului în partea secundă, abordată de gazde cu Voinea în locul lui Staicu, și în special în ultima sa jumătate de oră. Astfel, în minutul 65, Popovici a şutat spre poartă de la 16 metri iar mingea a lovit braţul lui Stancu, asistentul Marius Bălan a fiind ferm şi ducându-se glonţ spre careul de 16 metri. După o ezitare, centralul a acordat lovitură de la 11 metri, ratată însă cu seninătate de Călin Toma, care a şutat slab pe mijloc şi portarul Iacob a prins balonul în doi timpi, după ce a respins în prima fază. Tot 0-1…

Galopul de sănătate s-a accentuat la poarta oaspeţilor după minutul 70, ”galbenii” lui Pelici rămânând ca și singuri pe teren. În sfârşit, în minutul 87, Zaluschi a centrat lung de la circa 35 de metri lateral dreapta, în careu, unde, de la 10 metri, Albert Voinea a înscris cu capul la colţul scurt, jos, lângă bară, de lângă fundaşul Tomozei, în dreapta portarului Iacob… 1-1.

O egalare binemeritată, transformată puțin mai apoi în victorie.

Căci în cele trei minute de prelungiri acordate, gazdele au beneficiat de încă o lovitură de la 11 metri, în plină dominare. Fotescu a pătruns în careu şi a fost luat cu fulgi cu tot din spate de Melinte, arbitrul acordând corect penalty, dar și un cartonaş galben celui care în sezonul trecut evolua pe acest stadion ca apărător al gazdei ACS Poli. De această dată a fost vorba despre un şut necruţător, expediat de jucătorul meciului, Adrian Zaluschi. 2-1 și primele trei puncte în Timișoara pentru Ripensia în noul campionat. Urmează aici Petrolul Ploiești, dar mai întâi deplasarea la Călărași, după cea de marți de la 17:30 în turul 3 al Cupei României, la Voința Lupac…

*

Ripensia: George Păduraru – Caius Lungu, Claudiu Apro (min. 70, Gabriel Stoi), Mihai Hecsko, Călin Toma (cpt) – Tudor Călin, Vlad Tudorache – Alexandru Popovici (min. 80, Marius Fotescu), Adrian Zaluschi, Vlad Chera – Marius Staicu (min. 46, Albert Voinea).

Antrenori: Alexandru Pelici (principal), Călin Mada şi Iulian Muntean (secunzi).

Rezerve: Haralambie Mociu – Alexandru Neagu, Ion Vasluian, George Monea.

UTA: Florin Iacob – Marius Tomozei, Cristian Melinte, Florin Ilie, Bogdan Stancu – David Miculescu (min. 90, Alexandru Ioniţă), Denis Hrezdac, Diego Lorenzi, Octavian Ursu (min. 85, Alexandru Oroian) – Ciprian Rus (cpt), Valentin Buhăcianu.

Antrenori: Laszlo Balint (principal) şi Cezar Zamfir (secund).

Rezerve: Bolboaşă – Răzvan Ivan, Damian Isac, Alin Şeroni, Cristian Bustea.

Au arbitrat: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) – Radu Despa (Baia Mare) şi Marius Bălan (Dej). Arbitru de rezervă: Dorin Petru Voina (Reşiţa). Observator de arbitru: Florin Hîncu (Braşov); delegat de joc, Cristian Petropulos (Alba Iulia).

*

La cald…

Alexandru Pelici (antrenor principal Ripensia): ”Vreau să-mi felicit băieţii pentru ce au făcut azi! Consider că este o victorie meritată. Ştiam că o să avem un joc foarte dificil în compania UTA-ei. Care, am spus-o şi înainte, la conferinţa de presă premergătoare meciului, nu are nevoie de nici o prezentare, ca şi club, ca şi suporteri, ca şi echipă cu jucători valoroşi. Cred că este o victorie meritată, chiar dacă am fost conduşi la pauză, din punctul meu de vedere poate nemeritat. Era echitabil un rezultat de egalitate după prima repriză. În a doua repriză cred că meritam această victorie! Am avut ocazii clare, am mai ratat un penalty, încă două-trei situaţii clare din faţa porţii şi situaţii de unu contra unu cu portarul advers. Una peste alta, e bine că s-a terminat cu bine… Încă o dată, îmi felicit toţi jucătorii, cei care au intrat din primul minut şi cei care au intrat pe parcurs, Fotescu, Voinea şi Stoi au intrat foarte bine. Primii doi au contribuit la rezultatul final, au intrat foarte bine, primul a înscris, al doilea a scos al doilea penalty. E linia pe care ar trebui să mergem, şi astfel ar trebui să mergem – cu această abordare la fiecare meci. Nu suntem o echipă mare, nu avem nume mari, individualităţi foarte mari, şi trebuie să ne sacrificăm, să ne batem pentru fiecare meci. În momentele grele poate avem parte şi de puţină şansă, atunci când dai totul şi eşti corect cu fotbalul şi cu colegii tăi. Nu în ultimul rând aş vrea să-l felicit pe Zaluschi, căci din punctul meu de vedere e un jucător care s-a transformat, cel puţin în acest început de campionat. Este ceea ce trebuie, ce e nevoie, şi este unul dintre liderii echipei. Bravo lui şi pentru tot ceea ce face! Da, se întâmplă oricărui jucător să rateze 11 metri, iar Iacob este un portar foarte bun, chiar dacă apără în liga a doua. Păcat că nu are câţiva centimetri în plus, dirijează echipa din spate, este un portar foarte bun…”

Laszlo Balint (antrenor principal UTA): ”Până la urmă cred că a fost o victorie meritată a Ripensiei… Trebuie să-l felicit pe Alexandru Pelici, a pregătit foarte bine jocul. Chiar şi aşa, spun cu toată responsabilitatea, ne-am bătut singuri, pentru că am surprinşi chiar pe lucrurile pe care le-am discutat, le-am antrenat săptămâna aceasta. Ne-am uitat pe imagini video, ştiam că sunt periculoşi pe jucătorii din flanc şi pe plecările din spatele liniei noastre. Cel puţin în repriza a doua ne-au pus foarte mari probleme, am reacţionat foarte prost pe aceste mingi, am stat prea sus cu linia. Din păcate, e o lecţie destul de dură pentru noi. Cred că au fost unii jucători care se îmbătaseră prea devreme cu desele succese. Revenim cu picioarele pe pământ şi abordăm săptămâna viitoare cu toată seriozitatea. Avem marţi meci de Cupă, nu vine într-un moment bun pentru noi. După aceea, un meci foarte complicat, împotriva Sportului Snagov”.

Fotografii realizate de Iosif Canea.

The post FOTO + declarații Pelici, Balint. Ripensia răstoarnă scorul și trece de invincibilii arădeni. Prim succes pe ”Electrica” în Liga 2: 2-1 (0-1) cu UTA appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*