FOTO. Duel la vârf în Seria I din Campionatul Judeţean Timiș: CSU Universitatea de Vest Timişoara – CS Comloşu Mare 2-1 (1-0)

Universitarii galben-albaștri au urcat în fotoliul de lider al Seriei 1 din liga a V-a timișeană prin a efectua rocada la vârf cu învinșii lor, preluare a ștafetei la momentul ideal pentru timișoreni, cu două etape rămase de jucat în ediția 2018-2019 a Campionatului Județean: CSU Universitatea de Vest din Timişoara – CS Comloşu Mare 2-1 (1-0).

Mult așteptat a fost duelul la vârf al primelor două clasate în Seria I din ”Județ”, o dispută practic decisivă pentru câștigarea campionatului, dat fiind programarea partidei în antepenultima rundă a sezonului, a 13-a din retur. Număr cu noroc pentru ”studenții” de pe Bega, care au detronat cu un punct avans merituosul fost lider de durată din Comloșu Mare, aflat la numai a doua înfrângere în întreaga stagiune. 

Meciul s-a jucat pe terenul CFR şi s-a ridicat cu mult peste nivelul calitativ al partidelor ”Județului”, derulându-se în prezenţa a peste 400 de spectatori. Și chiar de multă vreme nu am mai văzut într-atât de mulţi spectatori pe arena ”de la Gara Mare”, pentru a nu mai spune că numărul privitorilor l-a întrecut binișor pe cel al chibiților strânși în ediția 2018-2019 la unele întâlniri din Liga 2 găzduite de cluburi din Timișoara.

Pe un teren foarte bun s-au întâlnit primele două clasament din această serie, care au dominat de la început şi până la capăt competiția din această serie. Iar după o clară dominare exercitată de studenţi în primul sfert de oră, gazdele au reuşit deschiderea scorului în minutul 14, la o centrare perfectă de pe flancul drept a lui Mădălin Grunţă, şi Constantin Popa catapultând mingea de la 10 metri cu o lovitură de cap în dreapta sus, aproape de vinclu. Vucea putea face apoi 2-0 dar portarul Brădău a respins mingea cu piciorul, un gol ca şi făcut.

Încet, încet oaspeţii au echilibrat jocul și chiar au trecut pe lângă egalare în minutul 36, de două ori consecutiv, prin Costescu, care a şutat spre gol dar portarul Rusu a fost pe fază. Studenţii aveau un minim avantaj la pauză… 

La reluare, ambele formații au demonstrat că locul lor nu ar fi în liga a cincea, jucând cu această ocazie cu mult peste acest nivel, iar nici chiar în liga a patra nu am văzut prea des un meci de un asemenea nivel valoric. Duminică s-au ridicat la înălțimea momentului, onorând ceea ce a fost un derby.

Prima ocazie a mitanului secund a avut-o din nou Vucea, singur cu Brădău, şutând pe jos fără însă a-l învinge, o altă intervenţie de clasă a portarului din Comloşu Mare. Iar când nu înscrii, atunci încasezi, iar astfel s-a întâmplat în minutul 55, cînd Costescu l-a învins pentru prima dată pe portarul studenţilor… 1-1.

Putea fi 1-2, dar acelaşi Costescu, de la 15 metri, singur cu portarul, a şutat peste transversală dintr-o situaţie favorabilă.

Ionuţ Vucea şi-a etalat apoi calitățile prin golul de 2-1, cu un şut de la 12 metri lateral stânga la colţul lung, în minutul 76. Iar după două minute noul intrat Damir Totic a marcat cu un şut de la 17 metri pe jos, în stânga lui Brădău. Mingea a fost dusă la centrul terenului dar stupoare… Portarul Brădău a schimbat două vorbe cu asistentul Roxana Cismaș Malac, care nu a semnalizat prin ridicarea stegulețului, validând golul împreună cu centralul Ciev, iar după zeci de secunde reușita a fost anulată pentru un ofsaid văzut de… goalkeeper. Arbitrul Ciev s-a îndreptat spre asistent, s-au consultat iar golul a fost anulat. Se mai întâmplă şi la case mai mari, dar totuși, ce s-a păzit oare în front?

Finalul a fost dramatic, cu 6 minute de prelungiri, iar la ultima fază, după un corner, portarul Brădău – jucător al meciului, a fost gata, gata să egaleze cu capul din 12 metri. Mingea trecea peste transversală… 2-1. UVT în frunte, cu un punct.

Universitatea de Vest din Timişoara: Florin Rusu – Mădălin Grunţă (min. 63, Octavian Popescu), Constantin Popa (min. 77, Damir Totic), Alexandru Contescu, Florin Olariu, Patrick Niţă, Mihai Olariu (min. 55, Andrei Ghiunghiuş), Denis Baban, Denis Ciobanu, Emanuel Pătraşcu şi Ionuţ Vucea – cpt.

Antrenor: Vlad Bura.

Rezerve: Alexandru Vlascici, Cătălin Stănilă, Ionuţ Muj, Alin Pîrjol. 

Comloşu Mare: Florin Brădău – cpt. – Sergiu Deac, Şerban Crişan, Adrian Ciubotariu, Cornel Mihalache, Flavius Petrişor, Daniel Tripunescu, Marius Haraga, Stelian Argatu, Raul Costescu, Dumitru Lucaciu.

Antrenor: Ovidiu Ştefănescu.

Rezerve: Cătălin Constantin, Daniel Sturz, George Varga, Claudiu Ionel, Eduard Niţă, Ligius Ghiţă, Eduard Constantinescu. 

Au arbitrat: Raul Ciev – Raul Ghiciulescu şi Roxana Cismaş Malac. Observator de arbitri Iulian Spătaru iar delegat de joc Ionel Poclid.

La cald…

Vlad Bura: ”A fost un meci foarte greu, sincer să fiu, a fost un meci de infarct, cum n-aş mai vrea să văd cât trăiesc. Răsturnări de scor, mari ocazii de ambele părţi… La un moment dat puteam avea un jucător eliminat, dar arbitrul a judecat foarte bine. Am condus cu 2-1, am avut gol anulat, a fost un meci în care fotbalul a avut de câştigat. Probabil că am fost mai corecţi cu fotbalul, ne-am pregătit mai mult şi l-am tratat cu maximă seriozitate. Noi nu vrem să fentăm fotbalul, probabil şi datorită acestui lucru norocul a fost de partea noastră. Şi la adversarii noştri nu a vrut să intre mingea în poarta, la ocaziile mari pe care le-au avut. Am ratat şi noi cu nonşalanţă cinci – şase mari ocazii de gol, faze singur cu portarul. În momentul când ai un asemenea derby, trebuie să-l tranşezi când ai astfel de ocazii. Dar una peste alta, bine că am câştigat şi băieţii merită toate felicitările. Eu nu comentez arbitrajul, mi-aş dori să am aşa arbitraje şi la următoarele meciuri, căci fotbalul are de câştigat. Ne dorim să câştigăm campionatul, după ce am reuşit să urcăm pe primul loc după această victorie. Mai avem două hopuri şi sperăm să le trecem cu brio!”

Ionuţ Vucea, golgheter al echipei şi căpitan, a spus că ”are mai puţină importanță că ne-am chinuit sau nu, victoria este victorie. Important pentru noi e că am fost răsplătiţi după un an de muncă, un an de muncă serioasă. Ne-am dorit foarte mult să ajungem pe primul loc, pentru că merităm acest loc. Respect pentru cei de la Comloşu Mare, dar asta este, ăsta este fotbalul, odată eşti pe primul loc, după aceea revii pe locul secund. Momentul este al nostru, trebuie să-l savurăm cu plăcere! Una peste alta, avem peste 150 de goluri marcate în 28 de etape, mai puţin de 20 de goluri primite. Adevărata noastră valoare este că merităm să fim pe primul loc şi nu lasă loc de îndoială. Mai puţin contează și câte goluri am marcat, întreaga echipă are acest merit, și important e că finalul ne prinde pe primul loc. Mă bucur că am reuşit să ajut această echipă minunată, și mai avem două etape, așa că trebuie să fim mult mai serioşi la meciul pe care îl vom juca etapa viitoare la Valcani, va fi un meci greu şi trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate. Toate echipele s-au mobilizat cu noi și îşi doresc să ne încurce. Despre golul trei, anulat, da, Brădău a spus că nu a văzut de mine, probabil eu am fost vinovat. Dacă domnişoara asistentă a întors faza şi a anulat golul, asta este mai puţin important, bine că am câştigat. Una peste alta a fost un arbitraj impecabil, s-a văzut că a fost un arbitraj corect. De asta avem nevoie, de arbitri integri, cu coloană, pentru că asta este, fotbalul trebuie să se joace pe teren!”

Fotografii realizate de Iosif Canea

The post FOTO. Duel la vârf în Seria I din Campionatul Judeţean Timiș: CSU Universitatea de Vest Timişoara – CS Comloşu Mare 2-1 (1-0) appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*