[FOTO] Născut pentru sport! Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2, vizitați de sportivi de renume

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Lugoj au participat la o întâlnire cu sportivi români de renume.

Sportul școlar este una dintre materiile îndrăgite de elevi, nevoia de mișcare și socializare, dar și spiritul de echipă dezvoltat de orele de educație fizică fiind deosebit de importante pentru dezvoltarea copiilor.
Un eveniment sportiv inedit, în organizarea prof. Elena Bratu, împreună cu Asociația Junior Sport – președinte Beatrice Mercado, a fost găzduit de Școala Gimnazială Nr. 2, vineri, 9 octombrie. În cadrul acestuia elevii școlii s-au întâlnit cu mari campioni/antrenori/directori/președinți de cluburi timișeni – o parte dintre aceștia foști, actuali sau viitori elevi ai școlii, de la care au primit, gratuit, cu autografe, de exemplare ale Revistei Născut pentru Sport Timiș.

La acțiunea Caravana Educației în județul Timiș au participat Nicoleta Mariana Husar, marea antrenoare de la tenis de masă ce deține patru titluri naționale cu clubul ACS Dumbrăvița – Tenis de masă, Daniel Burcea și Mihai Gherman, doi copii sportivi pe care sportiva îi antrenează. (primul este deja elev al școlii, iar cel de-al doilea va deveni, din următorul semestru) Marius Maier, director la CSM Lugoj, Diana Balintoni, căpitanul echipei naționale de volei feminin seniori, absolventă a acestei școli, dar și absolventă a două facultăți – IEFS și ASE, Norbert Marcu – un copil sportiv pe care echipa Născut pentru Sport l-a premiat cu trofeul de cristal, la Gala de premiere Excelența Bănățeană, eveniment ce a avut loc anul trecut, pentru meritele sale deosebite obținute în gimnastica artistică (tânărul a fost elev al acestei școli, dar, odată cu mutarea sa la Centrul Olimpic de Juniori de la Reșița, s-a mutat cu școala acolo), Adrian Meleancă – antrenorul lui Norbert Marcu (care l-a pregătit pe acesta la Lugoj, dar îl pregătește și acum, atât pe el, cât și pe alți gimnaști, la Centrul Olimpic), Jessica Polk de la ACS Probaschet, Zeno Kiss, un micuț gimnast și el pregătit de Adrian Meleancă. Norbert este elev al școlii, dar și câștigătorul campaniei “Şcoală Și Sport? Da, se poate!”, pe care echipa Născut pentru Sport a desfășurat-o anul trecut. La eveniment a fost prezentă și Nicoleta Marcu, mama lui Norbert Marcu, dânsa sponsorizând 30 de reviste care for fi oferite de Norbert foștilor săi colegi de clasă.În cadrul acestei acțiuni, echipa Născut pentru Sport i-a oferit elevului o diplomă de excelență și titlul de ambasador Născut pentru Sport.

Acțiunea de distribuire gratuită a Revistei Născut pentru Sport, cu autografele marilor campioni/antrenori/președinți de club din județul Timiș, acoperă perioada 6- 23 octombrie. Exemplarele au fost distribuite deja la Școala Gimnazială Ghiroda, Colegiul Bănățean Timișoara, dar și la Lugoj unde 1500 de reviste au fost împărțite către Școala Gimnazială Nr. 2, Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” și Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu”. Revistele au fost realizate cu suportul Consiliului Județean Timiș.

După lansarea Revistei Născut pentru Sport Timiș, pe 10 septembrie 2020, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, unde au fost prezenți zeci de sportivi, antrenori, președinți de cluburi sportive, dar și reprezentanții partenerilor, susținătorilor și sponsorilor ai proiectului Caravanei Educației în Județul Timiș, a demarat, începând din 21 septembrie, campania de distribuire în numeroase școli și cluburi sportive din județul Timiș a celor 11.000 de exemplare majoritatea exemplarelor purtând marilor valori ale sportului timișean, multe fiind oferite personal de către sportivii/antrenorii/președinții de cluburi sportive.

Un număr de 6000 de exemplare au fost realizate cu sprijinul celor 7 administrații locale partenere – Primăria Orașului Recaș (850), Primăria Orașului Buziaș (520), Primăria Orașului Deta (504), Primăria Comunei Dumbrăvița (1100), Primăria Comunei Ghiroda (500), Primăria Comunei Moșnița Nouă (500), și Primăria Comunei Lovrin (270). La realizarea revistelor au participat și câteva cluburi sportive din județul Timiș – CS Polithenica Timișoara, CS Heracle, CS Kaisen Karate Timișoara, ACS Floreta Timișoara, CS Daisho Ki Dojo, CS Knock Down Timișoara, CSC Ghiroda și Giarmanta Vii, dar mai mulți sponsori – Ensola Lighiting System (sponsor principal), Sport Flow, RAO Security, Restaurant Caprice, Pepper-Steak & Shake, Restaurant Raku Sushi și Cramele Recaș. Revista Născut pentru Sport Timiș este un produs de manifestare a Caravanei Educației în județul Timiș (aflată la cea de-a II-a ediție), parte a proiectului național Născut pentru Sport inițiat de Asociația Junior Sport.

Până acum la aceste acțiuni au fost prezente nume sonore ale sportului timișean precum Doina Moț, Simona Amanar Tabara, Lavinia Miloșovici, Flavius Biea, Benjamin Bodo, Petricevic Dragan, Adi Tal, Teo Moisuc, Iulian Teaca, Laurențiu Jurcă, Bogdan Alic, Poclid Marius Mihai, Alex Beleiu, Lucian Simedru, Iasmina Ardelian, Radu Toanca, Petru Brindusan,, Nicoleta Mariana Husar, Sorin Bilu, Mircea Schiopu, Adrian Savoiu, Florin Bătrânu, Cristian Stoenescu, Eugen Marius Ciocoiu, Beatrice Coca, Sorin Staicu, Cioriciu Alina, Dragoș Timofticiuc, Theodor Moisă, Bogdan Ghișa, Dani Ciresan, Liviu Pleșa, Sorin Micsa, Viorel Gioaga, Gabi Nicolae, Dragan-Robert Paulevici, Cristina Bălan, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Karina Tal, Ingrid Bikfalvi, Catinca Polschi, Felix Dogariu, Daniel Moldovan, Luca Preda, Patrik Gordan, Alexandru Safta, Vlad Stroia. Andrei Pavlov, Albert Dominik, Cătălina Oprișoreanu etc.

La realizarea Caravanei Educației în Județul Timiș au mai contribuit: AMA EVENTS – PR & Marketing, Ministerul Educației Naționale – partener oficial național, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Direcția pentru Tineret și Sport a județului Timiș – parteneri oficiali locali, AGERPRES România, TVR Timisoara și Radio Timişoara – parteneri media.

Articolul [FOTO] Născut pentru sport! Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2, vizitați de sportivi de renume apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*