[FOTO] Ne întâlnim la ediția viitoare! Lugojenii și-au luat rămas bun de la festivalul internațional de jazz

Lugojenii și-au luat duminică seara rămas bun de la prima ediție a Festivalului ”Orașul Jazz”.
Cea de-a treia seară de concerte a fost inaugurată, de la ora 18, de timișorenii de la Bega Blues Band, o formație care se simte ca acasă în orașul nostru.

Surpriza foarte plăcută a serii a fost trupa belgrădeană Belgrad Jazz Connection, condusă de bateristul Miodrag ”Gino” Maljokovic, veteran al scenei de jazz sârbești și iugoslave. Trupa a cântat într-o componență ușor modificată față de cea anunțată în program, avându-l la pian pe Ivan Jovanovic și la saxofon pe Nebojsa Panic, la care s-a adăugat David Gegic, la bass.

Oaspeții din Serbia au fost îndelung aplaudați, la fel și cei din Budapesta, trupa Gyarfas Cartoon Band, condusă de un chitarist, de această dată, Istvan Gyarfas, un show man care a încălzit publicul, alături de contrabasistul Soos Marton și de bateristul Cseh Balasz. Trecerea a fost firească la următorul moment artistic, susținut de ”combinata” Gyafy Jam (România – Ungaria), în care au mai ”evoluat” Attila Gyarfas, baterie, Alex Man la chitară și Johnny Bota, la contrabas.

Impulsul final a venit de la non conformista trupă Blazzaj, care a adus în scenă un melanj de stiluri muzicale, acorduri amintind de trupe exotice precum Romeo Void sau Devo, dar și dinamism, ”coregrafia” vocalistului Octavian Horvath și textele pieselor, cu un umor aparte.

Un festival cu de toate pentru toți, public civilizat și evident potențial de creștere. Deși, înainte de evoluția trupei din Budapesta, norii s-au adunat deasupra scenei și au fost câteva rafale de vânt, până la urmă nu a plouat, iar vremea frumoasă a ținut cu organizatorii, de-a lungul celor trei zile de festival.

Articolul [FOTO] Ne întâlnim la ediția viitoare! Lugojenii și-au luat rămas bun de la festivalul internațional de jazz apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*