[FOTO] Nu îi sperie vremea rece! Sute de copiii celebrează Ziua Copilului, la Lugoj

Ziua de 1 Iunie este cu certitudine preferata copiilor. Cei mici sunt în centrul atenției, temele sunt lăsate pentru mai târziu, iar activitatea principală este joaca. Imaginației și creativității li se dă frâu liber, copiii bucurându-se de ziua lor cum știu ei mai bine.
Municipalitatea lugojeană a sprijinit demersul de a sărbători Ziua Copilului, organizând numeroase activități în aer liber, alături de Biblioteca Municipală împreună cu Asociația Fusion of Arts din Lugoj și Asociația pentru Promovarea Tradițiilor din Timișoara.

La Casa Bredicenilor, după ora 10, copiii au ascultat povești și s-au bucurat să participe împreună cu părinții și profesorii lor la ateliere de modelaj, desen și pictură. Totodată, în intervalul 10-12 Parcul ”George Enescu” din oraș a devenit cadrul ideal pentru distracția în aer liber. Aici, membrii Asociației FOA – Fusion of Arts au pregătit pentru copiii și tinerii lugojeni momente de improvizație cu teatrul de păpuși, intervenții splash de pictură colectivă și ateliere de dans. Tot în Parcul ”George Enescu” prichindeii au avut prilejul să se întâlnească și cu cei care fac parte din echipajele de intervenție ISU Timiș. Copiii au fost fascinați de autospecialele și uniformele pompierilor salvatori, iar aceștia s-au bucurat să răspundă întrebărilor curioase ale micuților.

De la ora 12, Parcul Gării a fost gazda unei demonstrații de karting, în organizarea Clubului Copiilor. Distracția a continuat cu ateliere muzicale de percuție și desene pe asfalt și baloane colorate, menite să întrețină atmosfera veselă.

În speranța că vremea va fi astăzi de partea copiilor, de la ora 17 și până la 20 în Parcul Ștrand din Lugoj vine Asociația pentru Promovarea Tradițiilor, din Timișoara. Cu un program variat de momente cultural artistice, echipa asociației invită micuții să ia parte la ateliere de pictură, recital de muzică populară cu soliștii Remus Grosu, Florin Boita și Viorica Magda Pricop, precum și la un atelier de dans popular, organizat cu reguli de distanțare.

Articolul [FOTO] Nu îi sperie vremea rece! Sute de copiii celebrează Ziua Copilului, la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*