[FOTO] O șansă pentru fiecare! Clubul Rotary Lugoj a donat 20 de tablete elevilor lugojeni

Claudiu BuciuUn nou an școlar se așterne în fața elevilor și profesorilor lugojeni, aducând totodată mai multe provocări decât până acum. În ceea ce privește desfășurarea actului didactic, Lugojul se află în scenariul galben, ceea ce înseamnă că în instituțiile de învățământ din municipiu vor avea loc alternativ atât cursuri față în față, cât și online. Din păcate, însă, nu toți copiii au acces la dispozitive inteligente sau internet, motiv pentru care, în contextul actual, riscul de abandon școlar crește.

Clubul Rotary Lugoj, prezidat anul acesta de către Mihaela Nagy, este recunoscut pentru implicarea în comunitate, sprijinind și de această dată educația. De 13 ani încoace, la fiecare început de an școlar, membrii clubului derulează proiectul ”Ghiozdanul”, care, din cauza condițiilor speciale impuse de pandemia de coronavirus, s-a transformat anul acesta în proiectul ”Tableta”.

Cu participarea generoasă a rotarianului Marius Gaidoș și a implicării celorlați membri ai clubului, care s-au ocupat atât de partea organizatorică, respectiv discuțiile cu directorii unităților de învățământ, dar și de gestionarea fondurilor necesare achiziționării tabletelor, contribuind cu fonduri proprii, pe lângă cele puse la dispoziție de Clubul Rotary, luni, 14 septembrie, 20 de tablete au fost donate către Școala Gimnazială Nr. 3 și Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” din Lugoj.

Reprezentanții celor două instituții de învățământ, dar și elevii, au întâmpinat cu emoție și bucurie gestul membrilor Clubului Rotary. În această perioadă, un dispozitiv electronic cu acces la internet poate face diferența, oferind micuților șanse egale în ceea ce privește studiul.
Clubul Rotary lansează totodată și un apel către lugojenii cu suflet mare, care doresc să ofere copiilor mai puțin norocoși o șansă de a-și depăși condiția, prin educație. În școlile din municipiu mai sunt mulți elevi care nu au mijloacele necesare pentru a participa la lecțiile online, așa că toți cei care doresc să aducă un licăr de speranță pentru acești copii o pot face printr-o donație către Clubul Rotary, în contul RO26BTRLRONCRT0467694001, deschis la Banca Transilvania. Indiferent de sumă, donațiile vor merge către proiectul ”Tableta” prin care se urmărește identificarea copiilor cu situații materiale mai speciale și, ulterior, achiziționarea de dispozitive electronice pentru aceștia.

Articolul [FOTO] O șansă pentru fiecare! Clubul Rotary Lugoj a donat 20 de tablete elevilor lugojeni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*