[FOTO] Performanțe! Un titlu național și patru medalii pentru luptele lugojene în finala națională

Palmaresul de excepție al luptelor lugojene s-a mărit cu un nou titlu național și patru medalii naționale, dintre care una de aur.

Performanțele au fost obținute de luptătorii legitimați la Clubul Sportiv Municipal Lugoj și Clubul Sportiv Școlar Lugoj, de la secțiile de libere și greco-romane, în cadrul finalei naționale de seniori, ce a fost găzduită de Sala Polivalentă din Reșița, în perioada 23-25 octombrie.
Lugojul a fost reprezentat pe saltea, la stilul libere de multiplul medaliat național, internațional și fost campion european Ivan Guidea, la categoria 65 kg (sportiv descoperit de regretatul antrenor Emil Vanea), iar la stilul greco-romane de foștii campioni naționali și multiplimedaliați Cristian Vagiunic, la categoria 55 kg și Laurențiu Macarei, la categoria 63 kg, de la CSM Lugoj, precum și de David Ritter, la categoria 60 kg și Otniel Ritter, la categoria 63 kg, de la CSȘ Lugoj.

Cea mai reușită evoluție a avut-o Cristian Vagiunic, de la secția de greco-romane, coordonată de fostul campion european de tineret Robert Papp. Luptătorul nostru și-a dominat clar toți adversarii și a cucerit al treilea titlu național consecutiv și medalia de aur.

Podiumul lugojean la greco-romane a fost completat de Laurențiu Macarei și Otniel Ritter, ambii medaliați cu bronz la categoria 63 kg.

La un pas de medalie a fost și David Otniel, care s-a clasat în final pe poziția a cincea.

Secția de lupte libere, din cadrul CSM Lugoj, coordonată de multiplul medaliat Valentin Cimponeriu, și-a adjudecat poziția de vicecampion național și medalia de argint prin contribuția și prestația notabilă a lui Ivan Guidea, care a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, după unul dintre cele mai dificile parcursuri din concurs, în care întâlnit în semifinală și finală, un ucrainean, respectiv un rus, ambii sportivii de certă valoare, naturalizați și legitimați la Steaua București.

“Din cauza finanțării reduse pe care o are la dispoziție clubul nostru, am hotărât ca la această finală să ne prezentăm doar cu trei luptători, de la ambele secții, libere și greco-romane, care spre bucuria noastră au urcat, cu toții, pe podium. În continuare cei mai bine clasați sportivi, este vorba despre Vagiunic, campion la greco-romane și Guidea, vicecampion la libere vor reprezenta clubul și orașul nostru la Campionatul Mondial, ce este programat în decembrie, în Serbia, la Belgrad. Pentru această mare competiție, clubul nostru va plăti, cheltuielile de deplasare pentru Cristian Vagiunic, iar federația de specialitate va susține financiar participarea lui Ivan Guidea, component de mai mulți ani al lotului României, antrenat de fratele său Anatol Guidea. Pentru Lugoj este o onoare să avem doi sportivi la mondiale”, a declarat economistul Marius Maier, directorul CSM Lugoj.

“Lugojul a obținut rezultate foarte bune la această finală. De remarcat este participarea celor doi sportivi de la CSȘ Lugoj, care deși sunt încă juniori, au făcut față foarte bine într-o competiție de seniori, unul dintre ei reușind să ia și o medalie. Felicitări ambilor pentru modul cum au luptat. Mulțumim, pe această cale pentru sprijinul acordat Octavian grup Ana Lugojana și Brojur”, a spus profesorul Laurențiu Macarei.

De urmărit în perioada următoare participarea lui Ivan Guidea, care va avea un test preliminar (înaintea mondialelor) peste două săptămâni, în Polonia, la un puternic turneu internațional.

 

Articolul [FOTO] Performanțe! Un titlu național și patru medalii pentru luptele lugojene în finala națională apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*