[FOTO] Primar vs Prim Ministru! Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj a fost primit de premierul Ludovic Orban

La numai câteva zile de la preluarea mandatului, primarul Claudiu Buciu s-a aflat la București, într-o delegație care a avut ca scop obținerea de finanțări pentru obiective esențiale ale municipiului nostru.
Primarul de Lugoj a avut o întrevedere cu premierul României, Ludovic Orban, cu ministrul fondurilor europene și cu alți oficiali, printre care și senatoarea de Timiș, Alina Gorghiu.

Desigur, cea mai importantă întrevedere a fost cea cu prim ministrul României, Ludovic Orban.

Într-o discuție apreciată de edilul șef ca ”realistă și edificatoare”, Claudiu Buciu i-a adus la cunoștință șefului Guvernului trei mari probleme ale municipiului: situația Stației de Epurare de la Jabăr, starea celor două poduri principale ale orașului și intenția construirii unui spital nou.

”Luni, 2 noiembrie, am discutat cu Premierul Orban despre urgențele și prioritățile noastre. În primul rând, despre situația de la Stația de Epurare. Desigur, nici domniei sale nu i-a venit să creadă în ce situație ne aflăm. Soluțiile nu sunt multe, din cauza faptului că am fost deja finanțați pentru realizarea acestui obiectiv. Am identificat însă două posibilități, având în vedere prejudiciile trecute, prezente și viitoare generate de acest obiectiv”, spune primarul liberal al urbei.

Primele solicitări ale Primăriei Lugoj vor fi trimise Guvernului încă de săptămâna aceasta.

Primarul actual al Lugojului rămâne categoric în legătură cu oportunitatea construirii unui nou spital la Lugoj:

”Un spital nou nu a fost și nu este o promisiune electorală. Este o necesitate absolută, pe care nu ne-o putem acoperi din fonduri proprii, niciodată. Vechimea spitalului nostru ne pune în imposibilitate de a-l mai renova din orice fel de finanțări, iar resurse proprii pentru a-l aduce la standarde, nu vom avea niciodată. Astfel, singura soluție rămân fondurile europene, obținute în cadrul Planului Național de Relansare și Reziliență, plan care prevede alocări semnificative, inclusiv pentru construcția de spitale noi”.

Sperăm ca optimismul edilului șef și efortul colegilor din Primărie vor mișca, în sfârșit, lucrurile și vor soluționa vechile probleme ale urbei.

Mai multe detalii despre această întâlnire de la București le veți găsi în ediția print a săptămânalului Redeșteptarea, care apare joi, la toate chioșcurile de difuzare a presei și magazinele partenere.

Articolul [FOTO] Primar vs Prim Ministru! Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj a fost primit de premierul Ludovic Orban apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*