FOTO. Ripensia – CSM Lugoj 0-0 la Chișoda. Declarații Codrea, Petruescu

Două săptămâni o mai despart pe Ripensia de reluarea returului Ligii 2 printr-o deplasare la Sportul Snagov iar nou-promovata a izbutit și astăzi, pentru a doua oară în ultimele zile, să nu primească gol într-o verificare tot contra unei formații dintr-un eșalon inferior, CSM Lugoj reușind la rândul ei să nu mai cedeze în fața unei secund-divizionare de pe Bega, cum se întâmpla miercuri la Covaci împotriva ”violeților”: Ripensia Timişoara – CSM Lugoj 0-0.

Terenul din Chişoda s-a prezentat într-o stare destul de bună ţinând cont de vremea potrivnică din ultimele zile, gazdă a unui test care s-a dovedit a fi suficient de reuşit pentru fostele colege de serie în ediția anterioară a Ligii 3, fără ca astăzi să se facă diferenţa între formațiile despărțite la ora actuală de un eșalon.

De la Ripensia au lipsit Hecsko, în continuare în convalescenţă, respectiv portarul Munteanu, Tudor și Ungureanu, care sunt răciţi, oponenții timișorenilor fiind inițial mai aproape de gol în minutul 26, prin Pădurariu, cu un şut de la 17 metri la care portarul Rădulescu, printr-un miraculos plonjon, a reţinut mingea.

În minutul 40 și Bozian a prins un şut de la 20 metri respins din vinclu de Rădulescu, în corner, rămas fără rezultat.

În repriza a doua în schimb situația s-a schimbat, iar în minutul 55 Vlădia a şutat din lovitură liberă de la 22 metri direct spre vinclu, dar portarul David s-a remarcat providențial, deturnând în corner, așa cum a mai izbutit şi în alte situaţii.

Şi Contra s-a opus primirii golului în minutul 73, când Szekely a scăpat singur în careu,  plonjându-i acestuia la picioare.

Totuşi, Ripensia putea obţine victoria tocmai în minutul 90, dar Călin Toma, din 7 metri lateral dreapta, a ratat singur fiind în faţa lui David Filip, care a respins cu piciorul un gol ca şi făcut.

Următorul meci pentru Ripensia este cu AS FC Universitatea Cluj, lider în C5, probabil miercuri dar poate joi, pe când CSM Lugoj, care mai are 3 săptămâni până la startul returului Seriei a IV-a printr-o reprezentație acasă cu Șoimii Lipova, va juca sâmbăta viitoare cel mai probabil pe Timiș cu Fortuna Becicherecu Mic, un alt lider, dar în liga a V-a.

Ripensia Timișoara: Rădulescu (46, Contra) –  Vlădia, Burdeț, Horcea, Popescu – Radu, Stoi, Bobină, Dumiter, Matiș, Bădăuță (46, Golda).

Antrenor Paul Codrea.

Din minutul 63 au fost înlocuiţi și ceilalţi jucători, intrând în schimb Popa, M. Toma, Apro, Călin Toma, Zurbagiu, Mânecan, Cluci, Țugui și Mediop.

CSM Lugoj: Păduraru (46, David Filip) – Daniel Filip, Radak, Miculescu, Fridrich – Olariu, Nicolescu, Mărmăreanu, Velici, Bozian, Pădurariu.

Antrenor Cosmin Petruescu.

Au mai jucat din minutul 60 alţi şase componenți, și anume Precupanu, Roșie, Ciubotariu, Dobra, Grega şi Szekely.

Au arbitrat Răzvan Drăgoi – Lotreanu Horaţiu şi Cristian Pleşa.

S-au mai jucat și alte meciuri amicale, printre care de exemplu Ripensia II – Cocoşul Orţişoara 2-3, Progresul Ciacova – Timişul Şag 1-2, Podgoria Şiria – Pobeda Dudeştii Vechi 0-5 sau ASO Deta – AS Seceani 3-0. Vom reveni şi cu alte rezultate şi marcatorii golurilor…

*

Paul Codrea (antrenor Ripensia): ”Eu zic că a fost un meci destul de bun în condițiile în care terenul a fost destul de denivelat. Sincer, am crezut că e mai bun, dar, din păcate, asta și-a pus amprenta asupra jocului. Dar am făcut un antrenament bun, și noi, și ei. Cu puțin noroc, puteam câștiga la ultima fază, dar Călin Toma nu e atacant și nu e obișnuit să înscrie. Sunt foarte mulțumit de acest test iar acum intrăm în linie dreaptă pentru campionat. Sunt foarte mulțumit de atacanți! Ei se mișcă mult, dar nu cred că e vina lor neapărat că mingile nu ajung la ei. În condițiile terenului de joc, ei au fost un pic sacrificați. Nu stăm rău, probabil luni vom anunța lotul de 22-23 de jucători cu care vom aborda acest retur. Urmează să intrăm în linie dreaptă. Da, va fi un test foarte important cu o echipă de liga a III-a și cu un lot de Liga I, cu ambiții foarte mari. Va fi un test important şi edificator pentru noi, să vedem cum stăm de fapt înaintea începerii campionatului”.

Cosmin Petruescu (aantrenor principal CSM Lugoj): ”Sper să nu greșesc, dar e primul joc de pregătire în care nu am primit gol. Într-adevăr, am avut și puțină şansă, pentru că în ultimele secunde Ripensia a avut o ocazie foarte mare, am avut şi puţină şansă. Dar una peste alta, a fost un joc de angajament, util pentru ambele echipe din punctul meu de vedere, pe un teren cât de cât acceptabil dacă ne raportăm la condițiile meteorologice actuale. Mă bucur că am avut altă atitudine față de partidele anterioare și nu în ultimul rând mă bucur că nu am avut nici un jucător accidentat până în acest moment. Cred că nici de la echipa adversă nu a fost nici un jucător accidentat. Ca o concluzie, un test reuşit pentru ambele echipe. Am încercat atât noi cât și adversarii să ne adaptăm la condițiile din teren. Din punctul meu de vedere, am făcut un joc bun în apărare, eu cred că fizic stăm destul de bine, suntem în grafic. Sunt puțin nemulțumit că nu am avut posibilitatea să lucrăm la aspectele tehnico-tactice, în primul rând din cauza terenurilor aproape impracticabile din această perioadă. Chiar ieri şi alaltăieri mi-aş fi  dorit să lucrăm mai mult pe faza ofensivă, cu niște trasee de circulație a mingii, dar din păcate nu am putut să ne facem antrenamentul propus. În următoarea perioadă sperăm că îl vom reuşi! A trebuit să ne adaptăm, să mai improvizăm la fața locului, lucru pe care l-am şi reuşit, fiind un joc tipic pregătirii de iarnă, chiar unul reuşit! Da, portarul Filip acum este al nostru, de fapt toţi cei care au jucat sunt ai noştri. Unii au contracte mai lungi, unii mai scurte, chiar nu ştiu la ora actuală de contractele fiecărui jucător. Cu siguranţă toţi jucătorii pe care i-aţi văzut în teren sunt ai noştri până în vară, vom vedea ce o fi din vară încolo. Da, portarul Filip este un jucător de perspectivă, ca şi ceilalţi tineri, astăzi într-adevăr a fost la înălţime, a făcut un joc bun şi mă bucur pentru el, cât şi pentru George Păduraru. Da, mă bucur că ne-am calificat mai departe, că am înscris de două ori în deplasare, dacă era un meci eliminatoriu mergeam noi mai departe, dar au fost meciuri de  campionat şi au promovat, au mers ei mai departe. Au fost două remize, un 2-2 şi-un 0-0. Și astăzi, iar un scor alb. Este o echipă foarte bună de liga a II-a, îl felicit pe Paul, pentru faptul că are posibilitatea să antreneze în liga a doua, și îi doresc în continuare mult succes, atât lui cât şi jucătorilor de la Ripensia. Mulţi dintre ei mi-au fost elevi, cu care am lucrat”.

Fotografiile…

 

 

.

The post FOTO. Ripensia – CSM Lugoj 0-0 la Chișoda. Declarații Codrea, Petruescu appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*