FOTO. Rugbiștii Timișoarei, în pregătirea încleștării pentru ”bronz”. Pentru prima oară după 5 ani doar în finala mică

Acest doar din titlu sugerează și semnifică nivelul absolut al dominației exercitate de Timișoara Saracens în precedentele ediții ale Superligii de rugby, în ale căror ultime 3 finale nu numai că s-a calificat, ci s-a și impus. Într-atât de puternic a fost tăvălugul bănățean de neoprit, încât simpatizanților celor din Ronaț le intrase în sânge obișnuința savurării apărării cu succes a trofeului campioanei. Însă și mai greu decât să ajungi în vârf e să te menții, ceea ce laureații de pe Bega n-au mai izbutit și în campania care se va încheia sâmbătă, pierzând semifinala și fiind redirecționați spre finala mică la ”bronz”. Jucată de Căpățână și compania pentru ultima oară în toamna lui 2014, și câștigată zdrobitor în capitală cu Dinamo. Dar dacă n-ar fi fost atunci controversa semifinalei acasă cu Farul, cel mai probabil timișorenii ar fi disputat și tranșat și finala din acel an, ceea ce le-ar fi asigurat o greu de atins serie de șase titluri consecutive, punându-le la socoteală și pe cele din 2012 și 2013.   

Retrospectiv, prin prisma nereușitei de săptămâna trecută de a intra din nou în finală, se poate aprecia cu atât mai laudativ traiectoria la înălțime a formației timișorene, echipa deceniului în Ovalia carpatină. A fost suficientă o primă înfrângere acasă în întregul sezon și pe toate cele trei fronturi interne, ca bănățenii să nu-și poată apăra trofeul recucerit în decembrie 2015 la Baia Mare și păstrat de-atunci cu mare grijă, fiind vorba de fapt despre primul eșec real al celor din Ronaț în semifinalele Superligii, de la lansarea acesteia în 2011.

Căci, în toamna respectivei ediții de debut, înfrângerea semifinală din Maramureș a purtat și pecetea manierei de arbitraj, iar cea din 2014 de pe ”Dan Păltinișanu” a rămas ascunsă în nebuloasa tenebroasă a dispariției unor file din carnetele a șase jucători, mister ce va fi probabil dezvăluit abia după ce tot românul se va fi lămurit că nația sângerează în ghearele foștilor securiști și nomenclaturiști, eșaloane inferioare și valuri viitoare, cu tot cu odraslele nenorocitelor canalii.

În consecință, după o primăvară pe trei fronturi, cu mai multe victorii dar și înfrângeri, pierzători și în finala Cupei României dar și în returul internațional în deplasare din Siberia, timișorenii se văd nevoiți să joace numai pentru bronz, sâmbătă de la ora 11, într-un centru de mare tradiție al Ovaliei carpatine, Bârlad, în compania lui CSM București, de care au fost depășiți de două ori în ultimele luni, atât în ultimul act de pe ”Florea Dumitrache” al întrecerii de cupă, cât și în restanța din returul campionatului, pe 1 mai, pe ”Olimpia”. Ceea ce părea a fi reeditarea finalei de anul trecut a Superligii a devenit numai finală mică, pe când CSM Știința Baia Mare – CSA Steaua va reintra în cadrul ultimului act în premieră după cel al ediției 2011, adjudecat atunci de ”Zimbri”.

Deși cu indisponibilități, bănățenii vizează menținerea pe podium, pregătindu-se în acest sens în săptămâna în curs. Fotografii de la antrenamentul matinal de marți al rugbiștilor din Ronaț, în complexul sportiv ”Adrian Stoicov”…

The post FOTO. Rugbiștii Timișoarei, în pregătirea încleștării pentru ”bronz”. Pentru prima oară după 5 ani doar în finala mică appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*