[FOTO] Sănătate prin mișcare! Săptămâna Europeană a Sportului, la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte

Elevii brănișteni au marcat Săptămâna Europeană a Sportului în cadrul unui eveniment european coordonat de către Federaţia Maghiară a Sportului Şcolar, International Sport and Culture Association din Danemarca, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin programul Erasmus+.
A fost o zi dedicată voinţei, motivaţiei şi stilului de viată sănătos, în special în acest context al pandemiei, care a adus cu sine numeroase provocări fizice şi mentale. Respectând distanţarea fizică şi regula nepracticării sporturilor de echipă, profesorii promotori şi elevii implicaţi au găsit soluţia pentru a gândi creativ şi pentru a pregăti două activităţi menite să sporească starea de bine fizică şi mentală a participanţilor.

Alături de Camelia Verşan Roşu, consilier pentru dezvoltare personală și inițiatoare a mai multor campanii de voluntariat din municipiu, elevii au descoperit un adevăr cunoscut si recunoscut: un psihic bun porneşte de la noi înşişi.

”Împreună cu elevii am făcut exerciţii de autodescoperire, am identificat punctele noastre tari, am învăţat cum să gestionăm punctele slabe. Am înţeles că în clasă suntem o comunitate şi că munca în echipă, însoţită de susţinere reciprocă, ne oferă cadrul perfect pentru o stare psihică bună şi o dezvoltare armonioasă” a declarat Raluca Voichescu, unul dintre profesorii promotori ai activităţii. Alături de dânsa, în organizarea activităţii s-au implicat şi profesorii Gabriel Lupşa şi Emanuel Borlovan.

Sănătatea ”s-a mutat” pe terenul de sport al şcolii unde s-au făcut exerciţii de stretching, minicoregrafii pe ritmuri cunoscute de către elevi.

”După cum bine se ştie, Liceul Tehnologic Valeriu Branişte este o şcoală cu deschidere internaţională. Includem în activităţile noastre şcolare şi extraşcolare, marcarea unor evenimente sau celebrarea unor zile internaţionale, ne înscriem în harta activităţilor europene şi internaţionale, deoarece internaţionalizarea este unul dintre punctele noastre forte. Considerăm că pandemia de coronavirus nu poate şi nu trebuie să răpească educaţiei ceea ce este al educaţiei: rolul său instructiv şi de formare personală, socială, profesională”, ne-a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic Valeriu Branişte din Lugoj.

Întreaga activitate s-a încheiat cu o ştafetă antrenantă, care a testat forma fizică a elevilor participanţi.

Articolul [FOTO] Sănătate prin mișcare! Săptămâna Europeană a Sportului, la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*