[FOTO] Suflu nou în oraș! Centrul de tineret de la Școala de Arte a fost inaugurat

Lugojul este pe cale să devină mai atractiv pentru noile generații. Centrul de tineret de la Școala de Arte a fost inaugurat și așteaptă vizitatori.

Încă din luna iulie, tineri voluntari din peste 10 țări și patru continente, împreună cu voluntari locali, au lucrat umăr la umăr în cadrul unui proiect de solidaritate, pentru a transforma spațiile nefolosite din cadrul Școlii de Arte, situată pe strada Bucegi nr. 21, în clădiri atrăgătoare și sigure pentru tineri.

Procesul de amenajare a spațiilor s-a încheiat joi, 26 august, prin două evenimente succesive. Începând cu ora 16, organizatorii, voluntarii și ceilalți actori implicați au luat parte la o conferință de valorizare a rezultatelor proiectului. În cadrul acesteia au luat cuvântul inițiatorii proiectului, voluntarii – care au vorbit despre provocările pe care le-au întâmpinat, dar și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Lugoj. A fost, de asemenea, evaluată finalitatea lucrărilor și s-au stabilit următoarele linii de acțiune. Centrul de tineret mai are nevoie de câteva detalii în ceea ce privește amenajarea, mobilierul și alte obiecte necesare fiind programate să ajungă zilele următoare.

Ulterior, de la ora 19, cei prezenți s-au bucurat de câteva momente artistice recreative, asigurate de artiști locali. Ambientul muzical a fost asigurat de formația lugojeană Springtime Band, care a pregătit un recital “open air” jazz-blues-country-rock.

Centrele de tineret sunt spații destinate tinerilor, unde se realizează activități educaționale, spectacole de teatru, concerte, dans, expoziții, ateliere de creație sau sunt pur și simplu spații ce pot fi utilizate de tineri fără niciun fel de cost.

Centrul de tineret din Lugoj este realizat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) cu ajutorul Primăriei Municipiului Lugoj și al FOA – Fusion of Arts, prin proiectul Solidarity for Lugoj, finanțat de Corpul European de Solidaritate.

Articolul [FOTO] Suflu nou în oraș! Centrul de tineret de la Școala de Arte a fost inaugurat apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*