FOTO: Surpriză şi nu prea. Sporting Apahida a bătut Someşul Dej, într-un meci cu două eliminări şi cinci goluri

Sporting Apahida şi Someşul Dej au oferit cel mai spectaculos meci al primei etape din 2019 în Liga a IV-a.

Gazdele jocului de la baza „Ardealul” au câştigat cu 3-2, după o partidă cu două eliminări şi cu o determinare mai mare din partea apahidenilor.

Aflată la 16 puncte în spatele dejenilor, Sporting a început perfect cu Someşul, iar Tăbârţă a avut o execuţie perfectă şi a punctat pentru 1-0. Jucătorii lui Mircea Bolba au forţat apoi egalarea, însă tactica apahidenilor a funcţionat perfect în prima repriză.

Aceştia s-au închis bine în apărare şi au fost periculoşi pe contraatac, la o astfel de fază Vasilaş dublând avantajul echipei sale. Un penalty acordat pentru dejeni a fost transformat de Petrean pe finalul primei reprize, iar meciul era relansat.

În partea secundă, însă, portarul dejenilor, Toderean, a văzut roşu direct după ce l-a înjurat pe arbitrul asistent şi misiunea Someşului devenea tot mai grea. Tăbârţă a ratat şansa unui 3-1 pe contraatac, iar apoi nou intratul Ferhaoui a egalat cu o execuţie perfectă din voleu în minutul 60. Omul în plus avut de Apahida s-a văzut după aproximativ 10 minute, atunci când Bondor a înscris pentru 3-2 din faţa porţii, iar până la final ambele echipe au trecut pe lângă gol.

Apahida a avut cele mai mari ocazii pe contraatac, iar Someşul a ratat egalarea în prelungiri, atunci când a beneficiat de o lovitură indirectă de la 10 metri de poarta lui Nicoară. S-a terminat 3-2 până la urmă, un succes sărbătorit la final de Apahida, dar care le bucură şi CS Floreşti şi Unirea Iclod, ce s-au distanţat la patru, respectiv trei puncte de dejeni.

„Noi nu jucăm pe bani, o facem doar din plăcere şi asta se vede. Am avut garanţia că vom câştiga astăzi. Când tratăm jocul serios şi venim toţi suntem printre cele mai bune echipe din campionat. Suntem un grup unit, muncim toţi pentru unu şi unul pentru toţi, suntem o adevărată familie, acesta este punctul nostru forte şi care ne-a adus victoria azi”, a spus antrenorul jucător al apahidenilor, Florin Pojar.

„Cu siguranţă nu ne aşteptam să pierdem acest meci. Cred că a fost aleasă o tactică greşită de joc, strategia nu a fost bună şi din această cauză am pierdut meciul. Dezamăgirea e mai mare acum pentru că Floreştiul s-a dus la patru puncte, dar speranţele rămân, pentru că mai e meciul direct. Sper doar că Apahida va juca şi cu Floreştiul la fel cum a jucat şi cu noi astăzi”, a declarat, de cealaltă parte, finanţatorul dejenilor, Vicenţiu Ştir.

Sporting Apahida

Au mai intrat: Mureşan L., Butoieru. Antrenor: Florin Pojar

Someşul Dej

Au mai intrat: Ferhaoui, Pop R., Lukacs. Antrenor: Mircea Bolba

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*