[FOTO] Talentați! Elevii brediceniști, premiați la un concurs județean

Noi premii au fost obținute de elevii lugojeni la Concursul județean de creație plastică inițiat de I.S.J. Timiș, intitulat “Non-violența în școală – o lecție despre educație, toleranță, solidaritate şi respect”. Competiția a implicat peste 50 de unități de învățământ din județ, elevii realizând aproximativ 300 de lucrări.”Expoziția cuprinzând cele mai reușite realizări, cât și acțiunea de decernare a diplomelor pentru școlile participante, va avea loc la Liceul de Artă “Ion Vidu” Timișoara, în data de 16 februarie, la ora 14.30. De asemenea, cele mai reușite creații pot fi vizionate pe site-ul I.S.J. Timiș, la secțiunea galerie”, ne-a comunicat dl. inspector Ladislau Domolki, unul din organizatori.

Dintre cei șapte premianți din Lugoj (cinci de la secțiunea liceu), trei sunt de la Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu”. Este vorba despre Patricia Tărăbuță (clasa a IX-a D) – deja cunoscută lugojenilor prin inițiativele sociale manifestate, începând din martie 2020, mai întâi de ajutorare a Spitalului Municipal, și apoi a unor persoane individuale cu probleme de sănătate prin licitarea online a propriilor lucrări artistice și donarea sumelor obținute acelor cauze umanitare, Alexandru Danciu (clasa a XI-a B), elevi care au obținut premiul I, și Elena Radu (clasa a XI-a C), care a obținut premiul al III-lea. Profesorii coordonatori au fost Teodora Popescu, psih. Beatrice Franțescu și Daniela Popovici.

”Domnul director, prof. dr. Aurelian Sima felicită pe această cale pe cei trei elevi premianți pentru frumoasele rezultate obținute la acest concurs, cât și pentru implicarea lor într-o perioadă încă solicitantă pentru învățământ, ca și pe toți ceilalți 11 elevi ai noștri care au participat la această formă deosebită și creativă de marcare a Zilei Internaționale a nonviolenței în școli (Augustin Ionuț, Iasmina Casa, Timea Diriczi, Alin Fedor, Denis Hațegan, Ariana Murgoi, Ana-Maria Ruian, Denisa Stanciu, Suciu Adina, Larisa Ujhelyi, Briana Wigh). Deoarece crezul nostru este că, oricâte probleme ar apărea într-o societate, ele s-ar putea rezolva mult mai simplu și mai ușor cu comunicare eficientă, implicare individuală, înțelegere, colaborare și iubire între semeni. Iar noi, la liceul Brediceanu, știm că Pași spre excelență putem face doar împreună”, a declarat prof. Daniela Popovici.

Ziua Internațională pentru non-violență în școli, fondată în 1964, cunoscută şi ca Ziua Internațională a Non-violenţei şi Păcii, este o inițiativă mondială, neguvernamentală, independentă, liberă şi voluntară a educaţiei pentru pace, care se desfăşoară în școli din întreaga lume.

Ea a avut ca moment de plecare data de 30 ianuarie, ziua celebrării morții lui Mahatma Gandhi, cel care spunea că ”non-violența este arma celor puternici”.

Obiectivul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind „dragoste universală, non-violență şi pace.

Dragostea universală este mai bună decât egoismul, non-violenţa este mai bună decât violenţa, şi pacea este mai bună decât războiul”.

Articolul [FOTO] Talentați! Elevii brediceniști, premiați la un concurs județean apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*