FOTO. Timișul curge lin în repriza I, Burtic salvator în a doua: 2-1 (2-0) cu Făget. Gheju (Șag): ”Puteam face 3-4 dar când colo am tremurat” Brazovan: ”Eșec nemeritat”

CS Timişul a câștigat pe teren propriu în prima seară a etapei intermediare în Divizia D Timiș, liga a patra județeană: Şag – Flacăra Arsenal Făget 2-1 (2-0).

După ce în etapa trecută cei de la Timişul au ”şomat” întrucât echipa din Periam nu s-a prezentat la meci, precum proceda şi Voința Biled în prima rundă la Făget, de această dată oaspeţii au descins cu o… oră înainte de fluierul arbitrului.

Gazdele s-au temut de acest joc, ţinând cont că în meciul amical disputat în vacanţa de vară au suferit o înfrângere la scor, 1-4, dar nici un joc nu seamănă cu altul. Iar după cum a început prima repriză şi prin prisma prestației bune a gazdelor, se părea că vizitatorii vor primi o căruţă de goluri.

Chiar în primul minut au beneficiat amfitrionii de o lovitură liberă de la 20 metri lateral dreapta, la care Brian Filimon a centrat în faţa porţii şi Ciprian Sturz a trimis cu capul mingea în colţul opus, deschizând scorul: 1-0.

Bîrză putea egala la unu în minutul 6, cu un şut de la 15 metri spre vinclu, iar Burtic a respins miraculos… Atât însă pentru moment în contul băieţilor lui Brazovan.

În schimb ocaziile localnicilor au fost prea mari, ratând prin Iorgovan de două ori din 6 metri cu poarta goală, în minutele 11 şi 16. Până la urmă avea să fie 2-0, când Butura l-a deschis în adâncime pe Marius Călin iar acesta a intrat în careu şi de la 12 metri l-a ”executat” pe portarul Cristache.

Au urmat şi alte ocazii monumentale, acelaşi Iorgovan şi Rosenblum ratând majorarea scorului. Marius Călin s-a accidentat şi ceva nu a mai mers în angrenajul echipei sale, iar degeaba tînărul Butura a făcut totul, căci cu o floare nu se face primăvara. Așa încât în mitanul secund am văzut o altă faţă a echipei din Făget, care a trecut la cârma jocului şi în minutul 51 Florin Bolgea a redus din diferenţă. Arsenal Flacăra chiar putea egala cinci minute mai târziu, când a scăpat singur spre poartă şi nu a reuşit să-l învingă pe portarul Burtic.

Patru minute mai târziu, cel mai bun jucător de pe teren, Adrian Butura, a prins un şut senzaţional de la 20 de metri dar mingea a nimerit transversala şi… atât pentru gazde.

Căci apoi portarul Burtic s-a remarcat în minutele 67 și 81, când a ieşit curajos la picioarele lui Bolgea şi Apostol, de două ori. Iar în minutul 88 noul intrat Adrian Simedroni a avut golul în bocanc, dar Burtic a respins şutul acestuia de la nici 16 metri. De menţionat că banca de rezerve a sărit ca arsă în minutul 64, când Bîrză a scăpat pe flancul stâng, singur spre poartă iar după fluier a marcat un gol senzaţional, asistentul semnalizând ofsaid. Proteste inutile iar Horia Onae s-a ales cu un cartonaş galben, pe merit, ba chiar putea fi şi eliminat.

*

CS Timişul Şag: Burtic – Palade, Gălan, Sturz, Damian, Costescu, Rosenblum, Filimon, Călin (min. 26, Trifu), Butura (min. 81, Moricz), Iorgovan (min. 70, Horţ).

Antrenor: Sorin Gheju.

Pe bancă: Holca, Muntean şi Postolache.

AS Arsenal Flacăra Făget: Cristache – Popovici, Gruneanţu, Onae, Ardelean, Bîrză (Simedroni), Neagu, Laczko, Ţofei (min. 46, Apostol), Bolgea, Jurj (min. 74, Sălăjan).

Antrenor: Adrian Brazovan.

Pe bancă: Schmidt, Chelbu, Dănăilă.

Arbitri: Elisei Balaj – Cristian Pleşa şi Ioan Olariu. Observatori: Valentin Igna şi Florin Lup.

+

La cald…

Sorin Gheju (antrenor Şag): ”A fost un joc bun, am făcut doi zero rapid, vedeți şi Dumneavoastră, în loc să facem, trei, patru sau chiar cinci la zero, am avut ocazii monumentale, chiar nu am văzut niciodată aşa ceva, poţi să mori de inimă în asemenea situaţii, şi am tremurat pentru victorie către final. Am întâlnit o echipă din Făget bună, care va pune multe probleme tuturor echipelor, ne-a dat de furcă mai ales în repriza a doua, în care am căzut lamentabil, chiar nu ştiu ce s-a întâmplat cu băieţii. Cât despre noi, o luăm pas cu pas, avem mult de muncă, chiar mult de muncă, dar eu zic că suntem pe un drum bun şi important este că am câștigat cele trei puncte, bine că am câştigat…”

Adrian Brazovan (antrenor Făget): ”Sunt nemulţumit pe jucători în primul rând că au avut o primă repriză foarte slabă şi am scăpat puţin numai cu două goluri. În partea a doua am ieşit la rampă, am început meciul de la 2-0, am jucat altceva, am dominat în totalitate, am ratat foarte mult, chiar aşa ceva nu se poate, numai în fotbal poţi vedea asemenea ocazii rarisime. Eu cred că este o înfrângere nemeritată, am primit goluri pe greşeli copilăreşti, foarte simple, le-am făcut cadou, cadou. Am avut un arbitraj slab, cum am avut şi la Dumbrăviţa, eu cred că am avut un gol valabil, dar nu avem ce face, mergem înainte. În final, era mai bine dacă se termina egal, aş fi fost foarte mulţumit. Marţi vom juca cu Biled, nu era normal să-l mai reprogrameze când tu nu te prezinţi în prima etapă şi ne ameninţi că nu vii la meci, dar asta este Comisia, l-a reprogramat. Ne vom supune hotărârii şi îi vom bate, avem trei meciuri acasă, cu Biled, Periam şi Tomnatic şi ne dorim să realizăm maximum de puncte”.

 

The post FOTO. Timișul curge lin în repriza I, Burtic salvator în a doua: 2-1 (2-0) cu Făget. Gheju (Șag): ”Puteam face 3-4 dar când colo am tremurat” Brazovan: ”Eșec nemeritat” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*