[FOTO] Trei titluri naționale și două locuri de vicecampion, pentru piloții de la Moto Extrem la finala de viteză

Bilanț excelent reușit de tinerii piloți lugojeni legitimați la Clubul Moto Extrem, condus de Liviu Jigmond, în ultimele două etape (trei și patru) din campionatul național de viteză și supermoto, ce s-au desfășurat la finalul săptămânii trecute.

Întrecerile au fost organizate pe motodromul asfaltat, Vik Power, din Arad, în perioada 21-23 august. Proba de viteză s-a derulat într-o manșă, iar proba de supermoto în două, la fiecare etapă.

Echipa de piloți a clubului de pe Timiș formată din Dean-Victor Ioviță (7ani), Luca Mark Ioviță (9 ani), Mark Szabo (8 ani), Andreas Balintoni (8 ani) și veteranul Andreas Lelli (47 ani), s-a întors acasă cu trei titluri naționale și două locuri de vicecampion la viteză și supermoto.
Un parcurs foarte bun l-a avut lugojeanul Luca Mark Ioviță (9 ani), care s-a impus în ultimele două etape, la fel cum a făcut-o și în primele două, cucerind cel de-al doilea titlu național (consecutiv) din carieră, la categoria supermoto 65 cc, cu punctaj maxim (200 de puncte), clasându-se pe primul loc al podiumului de premiere la toate etapele din acest sezon competițional.

“Cursa a fost foarte spectaculoasă, animată, dificilă, dar și riscantă, în același timp, pentru că piloții de la 65 cc au alergat împreună cu cei de la 85 cc, care au motoare mult mai puternice. Au fost cinci sportivi la 65 cc și doi la 85 cc. Riscul a fost foarte mare, trebuia închise foarte bine trasele, pentru că cel de pe locul doi, la 65 cc, Teodor Mihai Dărăban, de la Lupa Racing Timișoara, s-a aflat în permanență foarte aproape, la circa un metru, în spatele lui Luca și aștepta orice ocazie sau greșeală să-l depășească. Luca a plecat foarte bine la toate manșele din cele două etape și a reușit să se mențină în față pe tot parcursul. Chiar dacă la început a intenționat să intre în luptă cu sportivii de la 85 cc, tactic a ales o cursă mult mai calculată, pentru a nu risca pierderea poziției la 65 cc. Tehnica de rulare folosită a fost avantajul principal care a dus la câștigarea titlului național, după finaluri de manșă foarte strânse, cu diferențe, poate, de miimi de secundă. Felicitări pentru maturitatea și modul cum a abordat aceste ultime două etape! Luca este în primul an la această categorie de vârstă și mai poate participa încă doi, în care sper să obțină rezultate la fel de frumoase”, a declarat fostul pilot de motocros, Marțian Ioviță, tatăl fraților Luca-Mark și Dean-Victor.

Locul II și poziția de vicecampion la categoria supermoto 65 cc i-au aparținut lui Mark Szabo, tot de la Moto Extrem, care a reușit două locuri secunde în primele două etape și două locuri trei în ultimele două. Pilotul și-a luat, în schimb, revanșa, la proba de viteză, 50 cc, unde s-a clasat pe prima poziție în etapele trei și patru, rezultate care i-au adus titlul național. Vicecampion la această categorie a devenit Dean-Victor Ioviță, cel mai mic dintre piloții de la Moto Extrem, care a reușit primul rezultat notabil din carieră, îndeplinindu-și în acest fel obiectivul fixat la startul campionatului, acela de a ocupa un loc pe podium.

“Dean a progresat foarte mult, prin îmbunătățirea timpilor pe pistă, ceea ce s-a văzut mai ales la primele două etape, pe care le-a și câștigat. Este doar în al doilea an și sper să reușească mai mult în anii care urmează pentru că are voință și determinare. Există și un progres al rezultatelor, anul trecut a luat locul trei la campionatul regional, acum vicecampion național, iar la anul, poate, va fi și un titlu”, a spus Mațian Ioviță.

Pe podium a urcat și veteranul Andreas Lelli, de la Moto Extrem care și-a adjudecat titlul de campion național, la categoria supermoto-veterani, cu maxim de punctaj (200 p), după ce a câștigat toate cele patru etape de campionat. Acesta a reeditat reușita din 2018 când a obținut primul titlu de campion.

Un parcurs încurajator pe circuitul l-a avut și Andreas Balintoni, care s-a clasat al doilea la etapa a treia și al treilea la etapa a patra, ocupând locul patru la general, la proba viteză.

Toți piloții prezenți la Arad vor debuta în perioada 4-6 septembrie, la prima etapă individuală de motocros de la Prundu, județul Giurgiu.

Articolul [FOTO] Trei titluri naționale și două locuri de vicecampion, pentru piloții de la Moto Extrem la finala de viteză apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*