[FOTO] Turism de pandemie! Cascada Șopot, minunăția de lângă satul Poieni, la care se poate ajunge în 900 de… secunde

Cascada Șopot poate concura ca și frumusețe cu multe alte căderi de apă asemănătoare și se află în Munții Poiana Ruscă, singurii din județul Timiș, care se întind pe raza comunelor Tomești, Fârdea, Nădrag și Pietroasa.
Accesul se poate face lejer cu autoturismul, pe lângă Mănăstirea Românești, prin satele Pietroasa, Crivina de Sus și Poieni, înspre tabăra școlară de la Poieni Strâmbu.

De-aici, continuăm în amonte până întâlnim un indicator simpatic, care ne arată drumul spre cascadă și ne spune că până la destinație mai avem doar 900 de secunde, iar un alt indicator ne transmite în frumosul limbaj al localnicilor că acolo este și ”loc gi hogină”(n.r: loc de odihnă).

Pe celălalt mal al râului se trece pe un podeţ din trunchiuri de copaci, numit şi Puntea Vie deoarece în primii trei ani după amenajarea lui el continua să înverzească.

Drumul prin pădure este uşor şi relaxant, mergându-se pe un traseu amenajat anul trecut de harnicii volun­tari ai organizației ”Acasă în Banat”, îndrumați de inimosul profesor Iosif Martinescu, din satul Pietroasa, un mare iubitor de natură.

Sunt porțiuni unde au fost realizate și trepte din material lemnos. Pădurea revarsă şopotul cascadei, care se arată vijelioasă la capătul traseului. Lângă ea, o terasă din lemn, amenajată cu două bănci, ușurează perspectiva asupra înălțimii acesteia şi oferă loc de popas.

De la cascada Șopot, pe un drum forestier de pământ și piatră, se poate merge la Bătrâna, din județul Hunedoara, sat aflat la o altitudine de 1.000 de metri. Tot pe raza comunei Pietroasa se mai găsesc și alte obiective turistice, care merită vizitate, cum ar fi pietrele uriașe și Peștera Albastră de lângă satul Pietroasa,

Mormântul Măriesei, aflat între Poieni și tabăra Poieni Strâmbu, dar și bisericile de lemn, monumente istorice din secolele XVII și XVIII de la Crivi­na de Sus și Poieni. Într-o călătorie de familie, opriți-vă și la porțile sătenilor unde veți mai putea găsi și miere de albine, răchie sau pită în țăst.

Articolul [FOTO] Turism de pandemie! Cascada Șopot, minunăția de lângă satul Poieni, la care se poate ajunge în 900 de… secunde apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*