FOTO: U-BT Cluj, victorie dramatică în derby-ul cu Oradea, la un punct diferenţă. Watson a dat coşul decisiv cu 3,7 secunde înainte de final

U-BT Cluj s-a impus în derby-ul etapei a şaptea a Ligii Naţionale de baschet masculin, 83-82 (27-25, 25-17, 18-14, 13-26) cu CSM Oradea.

Într-o atmosferă atipică pentru un astfel de meci, departe de ce s-a întâmplat în semifinalele campionatului trecut în Sala “Horia Demian”, elevii lui Mihai Silvăşan s-au impus cu 3,7 secunde înainte de final, atunci când Watson a marcat coşul decisiv.

Primele două sferturi din Sala Polivalentă au fost oarecum echilibrate, la fel ca meciurile din ultimul act al sezonului trecut. U-BT şi-a respectat statutul de gazdă însă, şi a avut aproape mereu un avans pe tabelă, acesta crescând pentru prima dată la trei posesii pe finalul sfertului secund.

Clujenii au început sfertul al treilea exact cum l-au terminat pe cel precedent şi au pus un avantaj de 13 puncte pe tabelă, care a ajuns apoi şi la 16 puncte, 68-52, în minutul 27. Înaintea ultimelor 10 minute, U-BT Cluj avea 14 puncte avantaj, 70-56, pe care l-a irosit complet într-un ultim sfert de coşmar. Când mai era un minut de jucat, orădenii au egalat la 79 şi chiar au preluat conducerea apoi.

Watson a egalat pentru gazde cu 21 de secunde rămase de joc, iar orădenii au transformat doar o liberă în atacul următor. Cu victoria în propriile mâini, americanul naturalizat recent nu a ratat şi a înscris coşul decisiv cu 3,7 secunde înainte de final. Aruncarea disperată a oaspeţilor nu şi-a atins ţinta, iar U-BT Cluj a bifat cea mai importantă victorie din acest sezon.

Giordan Watson a fost, de altfel, şi cel mai bun marcator al meciului, cu 22 de puncte, Kromah reuşind şi el 18 puncte, de partea cealaltă Miloşevic marcând 19 puncte pentru orădeni.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*