[FOTO – VIDEO] Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman: ”Am găsit la conducerea Lugojului o echipă tânără, entuziastă, cu idei clare de dezvoltare a orașului”

Foto: Gabriel Brezeanu

Așa cum am anunțat, Excelența Sa, Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, s-a aflat la Lugoj, în cursul zilei de joi, 3 decembrie. Înaltul oaspete a avut o întrevedere cu primarul Claudiu Buciu, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj.
După ce a mulțumit ambasadorului pentru această vizită importantă în municipiul nostru, primarul Claudiu Buciu a subliniat importanța investițiilor americane la Lugoj

”Statele Unite ale Americii sunt un investitor important pentru Lugoj, prin societatea Honeywell, unde se derulează în prezent o investiție foarte importantă, de peste 20 milioane de euro, pentru extinderea capacităților de producție. Ne bucură că este un partener vechi al Lugojului acestă societate, este de peste 20 de ani în orașul nostru și s-a extins în permanență. Dincolo de faptul că a creat numeroase locuri de muncă, este o firmă care i-a învățat pe lugojeni și să lucreze într-un mediu profesionist, așa cum funcționează într-o o economie de piață. Noi nu doar am muncit acolo, am și învățat de acolo, iar asta este foarte important, pentru că nu am avut know-how, nu am avut de unde să învățăm cum se lucrează în instituțiile profesioniste. Sperăm să continue investițiile dânșilor și, mai mult, sperăm să vină noi investitori americani în zonă, pentru că noi avem disponibilitate și de teren, pe care o putem oferi în condiții foarte avantajoase. Ceea ce avem mai puțin disponibil este personalul, pentru că forța de muncă este aproape integral ocupată. În prezent, alți investitori aduc aici muncitori din alte zone ale României, chiar de la sute de kilometri. Noi vom încerca să stabilizăm această forță de muncă în Lugoj, să nu mai fie navetiști. În plus, vom încerca să pregătim în școlile noastre, care există în Lugoj, viitorii angajați”.

Primarul Claudiu Buciu a apreciat preocuparea noului ambasador pentru susținerea democrației și a statului de drept în România, manifestată constant în ultima perioadă: ”Sunteți foarte preocupat de problema statului de drept, ca garanție a aplicării unui business corect și eficient. Altfel, nu ne putem dezvolta. Din păcate, după Revoluție, nici nu am avut de unde învăța și nici nu a avut cine să ne conducă. La 30 de ani de atunci, din punctul meu de vedere, lucrurile au nevoie încă de sprijin de la un partener puternic, așa cum e SUA, care știe ce înseamnă statul de drept și democrația. Apartenența României la UE și NATO sunt garanții, dar acestea trebuie întărite prin experiența Dumneavoastră, pentru a stabiliza parcursul României de azi”.

Salutând reprezentanții municipalității lugojene prezenți la întâlnire, Ambasadorul Zuckerman a răspuns că ” Îmi face plăcere să fiu aici și să văd dezvoltarea la care și-au adus contribuția investitorii americani. Sunt foarte de acord cu cele spuse de dumneavoastră. Dacă nu avem staul de drept, nu avem nimic, din păcate. Am spus recent și am spus continuu de când am venit în România: din păcate ce s-a început acum aproape 31 de ani nu s-a încheiat. Populismul a distrus această țară, a distrus generații din această țară, de aceea trebuie să avem statul de drept și un discurs de free market, pentru a exista antreprenori și investitori care să deschidă economia română. Potențialul din România e absolut enorm. Școlile din România trebuie să fie ajutate de școlile din America, sunt deja o mulțime de programe de schimburi, noi lucrăm cu Guvernul Român și cu universități, încercăm să promovăm lucrul acesta tot în ideea dezvoltării economiei românești”.

Într-o declarație în exclusivitate pentru ”Redeșteptarea”, E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a declarat:

”Aș aprecia discuțiile de azi cu primarul municipiului Lugoj drept foarte pozitive și foarte instructive. Lugojul are mare noroc să aibă un asemenea primar, care are o viziune clară pentru viitor, așadar prevăd lucruri bune care se vor întâmpla pe drumul dezvoltării Lugojului, nu numai din punct de vedere economic, dar și social. Am găsit aici o echipă tânără, o echipă nouă la conducerea orașului. Este o echipă entuziastă, care are idei clare, idei bune și idei care vor face diferența pentru viitorul Lugojului, dar și al României”.

Întrebat cum va continua acest parteneriat, ambasadorul american și-a manifestat toată disponibilitatea: ”Eu i-am promis d-lui primar că suntem pregătiți să îl ajutăm atât pe el cât și municipiul Lugoj, pentru a merge înainte pe calea dezvoltării”.

Articolul [FOTO – VIDEO] Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman: ”Am găsit la conducerea Lugojului o echipă tânără, entuziastă, cu idei clare de dezvoltare a orașului” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*