[FOTO] Viitorul e verde! Săptămâna Europeană a Tineretului, celebrată la Brediceanu

În cadrul Săptămânii Europene a Tineretului au loc în toate țările Uniunii Europene activități care aduc în prim-plan subiecte relevante pentru tineri. Organizat o data la doi ani, acest eveniment, aflat la cea de-a X-a ediție, are în 2021 tema ”Viitorul nostru în mâinile noastre” și reprezintă un bun prilej pentru ca vocea tinerilor să fie auzită și capacitatea lor creativă să fie valorificată.
Elevii clasei a XI-a B de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj, coordonați de prof. Lucia Maria Boldea, și-au propus să dezbată și să găsească soluții inedite pornind de la o idee proprie al cărui mesaj este ”Energie curată pentru noi toți”. Proiectul își propune să promoveze contribuția tinerilor la cauza Verde a Uniunii Europene prin care se caută soluții la schimbările climatice și se fac demersuri pentru protecția mediului și durabilitate. Tema aleasă a fost valorificată practic în cadrul proiectului Erasmus+ TESLA și prin Corpul European de Solidaritate.

Liceenii au ales această temă deoarece consideră că tot mai mulți tineri ar trebui să fie conectați la problemele actuale și să pledeze pentru un viitor mai bun, devenind cetățeni activi și implicați pentru a oferi alternative practice comunităților din care provin.

Pe parcursul zilei de 24 mai s-a creat un spațiu în care elevii au putut sa-și împărtășească opiniile și unde au aflat ce modalități și oportunități există pentru a implementa conceptul de viitor verde în comunitățile din care provin.

Activitățile s-au desfășurat timp de o oră, sub forma unor dezbateri pe teme ecologice având două principale obiective: utilizarea surselor regenerabile de energie și  modalități de a proteja natura. Apoi, pe parcursul a două ore, elevii au realizat un banner prin care au încercat să ilustreze mesajul lor către Europa pentru o lume mai curată. Acesta are ca imagine centrală planeta Pământ și va fi postat ca simbol pe situl https://europa.eu/youth/week/  cu speranța că va fi apreciat și va transmite ideile creative ale tinerilor brediceniști.

Cei mai tineri elevi ai liceului lugojean, elevii clasei a V-a, alături de prof. Adriana Mariș, au aprofundat tema ”Oameni de știință celebri și provocările lor”, în cadrul căreia elevii au studiat viața unor personalități din lumea științei, descoperirile care i-au făcut faimoși, dar și provocările cărora au trebuit să le facă față pe parcursul vieții. Concluzia prezentărilor realizate de elevii de gimnaziu a fost că personalitatea fiecăruia dintre noi se clădește în timp, cu răbdare, trecând prin mai multe etape, iar pentru a obține rezultate importante, uneori trebuie făcute sacrificii, alteori succesul se lasă așteptat, dar perseverența și dedicarea vor fi răsplătite până la sfârșit.

Articolul [FOTO] Viitorul e verde! Săptămâna Europeană a Tineretului, celebrată la Brediceanu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*