[FOTO] Zâmbete, emoții și bucuria unui nou început, odată cu debutul anului școlar, la Lugoj

Clopoțelul a sunat pentru miile de preșcolari și elevi din municipiul Lugoj. Mici sau mari, cu toții au pășit luni, 13 septembrie, pe poarta unității de învățământ de care aparțin pentru a participa la festivitatea de deschidere a anului școlar 2021-2022.
Bucuroși să își revadă colegii și profesorii, școlarii au revenit cu emoție în bănci, gata de noi provocări.

În toate unitățile de învățământ din oraș copiii au fost așteptați începând cu orele 9 și 10, iar festivitățile au avut loc cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, chiar dacă fețele profesorilor și a elevilor au fost acoperite de măști, în spatele fiecăreia se ascundea un zâmbet sincer.

Fiecare grădiniță, școală ori liceu a avut drept oaspeți foști elevi sau profesori, care au adresat actualelor generații cuvinte de încurajare, menite să îi motiveze pe parcursul anului ce le stă în față, an care cu siguranță nu va fi lipsit de provocări.

”Mă bucur că ne întâlnim în această formă, și măcar să ne vedem ochii, căci oricum ei grăiesc cel mai mult! Știu, au fost niște luni ciudate, obositoare, dar vă asigur că sunteți pe cele mai bune mâini… sunteți pe lângă cele mai bune minți, pe lângă cei mai buni profesori, fără strop de exagerare! Tocmai pentru că sunt cei mai buni și foarte pasionați, vor fi momente în care vă vor certa, dar o vor face doar pentru ca voi înșivă să fiți cei mai buni… Citiți oricând, citiți orice, citiți oriunde… învățați constant, învățați din timp, doriți-vă mult de la voi. Înscrieți-vă în orice proiect, căci la Hasdeu avem și oameni care se ocupă cu activități extra-curriculare foarte faine și de care mie îmi e deja dor. Cam asa sună rețeta reușitei, dacă m-ati întreba. Sper ca voi, părinții, să fiți prietenii copiilor voștri. Să îi ascultați când au ceva să vă  povestească, să fiți prezenți în lumea lor, căci acum au cea mai mare nevoie de brațele dumneavoastră să îi prindă. Eu va doresc succes și curaj!”, a transmit Amalia Bodac, absolventă a Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu” cu nota 10 pe linie la examenul de bacalaureat.

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, a ales să nu participe fizic la niciuna dintre festivitățile organizate de unitățile de învățământ din Lugoj, însă le-a adresat elevilor un mesaj prin care îi asigură că va sprijini educația lugojeană.

”Dragi copii, suntem răspunzători pentru multele neajunsuri printre care trebuie să răzbiți. Am decis să nu particip la nicio manifestare de deschidere a anului școlar. Rolul nostru, al politicienilor implicați în administrație e să facem tot ce putem pentru voi, fără însă a căuta răsplată sau mulțumiri. Am decis să nu intervin sub nicio formă în structura managementului instituțiilor de învățământ din Lugoj. Este o perioadă total atipică în care managerii actuali au deprins, atât cât le-a fost posibil, modul în care trebuie administrate școlile în pandemie. Pe de altă parte, nu cred în numirile pe criterii politice. Ne pregătim pentru modernizarea integrală a spațiilor destinate învățământului, dar și pentru sprijinirea cât mai eficientă a cadrelor didactice care își fac datoria, indiferent de greutăți. Rețeaua școlară va fi modificată pornind de la nevoile copiilor. Acest proces va dura, însă, la final, Lugojul va avea acel sistem de educație care va aduce copiilor șansa unei vieți mai bune. Totul stă în mâinile și în mintea voastră – atât viitorul vostru, cât și al României și al Lugojului. Spor la învățat!”, a declarat edilul șef.

Elevi, profesori și părinți, cu toții speră ca școala să se desfășoare în format fizic cât mai mult cu putință, iar noul an școlar să aducă tuturor rezultate excelente, pe toate planurile.

Articolul [FOTO] Zâmbete, emoții și bucuria unui nou început, odată cu debutul anului școlar, la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*