[FOTO] Ziua culturii franceze, la Balinț! Elevii școlii gimnaziale din comună, mici artiști francofoni

În fiecare an, la 20 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei, dedicată milioanelor de oameni din întreaga lume care vorbesc sau folosesc în mod regulat limba franceză.
Franceza a ocupat întotdeauna un loc important printre limbile de circulație internațională, fiind mai întâi un simbol al culturii şi creativității, iar apoi un vector al democrației şi umanismului, valori pe care UNESCO intenționează să le promoveze.

S-au alăturat acestui eveniment și elevii  Școlii Gimnaziale Balinț, coordonați de prof. Gabriela Bologa și Bianca Olariu. Copiii au realizat postere, au construit Turnul Eiffel din diverse materiale, au recitat și au cântat în limba franceză.

Nici Ziua Mondială a Apei, marcată la data de 22 martie, nu a trecut neobservată la Școala Gimnazială Balinț. Este o zi în care cu toții sărbătorim apa şi în care se atrage atenția, la nivel mondial, asupra procentului din populația Pământului care suferă din cauza lipsei apei.

Elevii din clasele primare și clasa a VIII-a (cei care vin la școală față în față) au sărbătorit  această zi prin activități deosebite: experimente în care s-a dorit conștientizarea elevilor despre importanța economisirii și păstrării apei curate, evitarea poluării, cum apare ploaia sau cum pot face un vulcan, utilizând apă, bicarbonat, colorant și oțet.

Copiii au scris în ,”picături de apă” cum pot economisi prețiosul lichid, au confecționat postere, apoi au ieșit afară și au dansat ”Dansul ploii”, ajutându-se de umbrele colorate.

Articolul [FOTO] Ziua culturii franceze, la Balinț! Elevii școlii gimnaziale din comună, mici artiști francofoni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*