[FOTO] Ziua Națională, celebrată în mod inedit la Școala Balinț

Chiar dacă este pandemie, Școala Gimnazială Balinț a organizat o suită de evenimente deosebit de interesante. La sfârșit de noiembrie a avut loc lansarea revistei școlii cu tema ”Tradițiile și obiceiurile noastre”.
Publicația a fost realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, Primăria Balinț și Consiliul Județean Timiș care a sprijinit financiar realizarea acesteia.

Desigur, revista nu ar fi putut fi publicată fără aportul cadrelor didactice și al elevilor care s-au implicat în scrierea articolelor, creațiilor literare,confecționarea colajelor și realizarea proiectelor.

Lansarea acesteia s-a făcut online, cu participarea restrânsă a profesorilor și reprezentanților comunității locale, elevii luând parte la eveniment de acasă de acasă. Exemplarele revistei urmează a fi distribuite cu respectarea normelor de prevenire a coronavirusului.

Totodată, pentru a marca Ziua Națională a României, celebrată la data de 1 Decembrie, elevii Școlii Gimnaziale Balinț au realizat vineri, 27 noiembrie, o serie de postere, colaje, desene și au îmbrăcat portul național popular pentru a ura ”La mulți ani!” țării noastre.

”1 Decembrie înseamnă solidaritate, este ziua în care suntem chemaţi să arătăm că avem înţelepciunea de a alege bucuria unei zile de sărbătoare. Chiar dacă suntem departe de copii, chiar dacă nu putem marca Ziua Națională așa cum ne dorim, totuși vrem să privim spre viitor, să depăşim dificultățile fără precedent cu care ne confruntăm, să ne simţim mândri de istoria noastră şi de numele de români. Astăzi, mai mult ca oricând, ne-am dorit să îndemnăm pe toţi  elevii să păstreze România în dreptul inimii, să ne amintim împreună să fim mai buni, să fim uniţi, să respectăm şi să păstrăm valorile şi tradiţiile pentru care strămoşii au luptat şi ni le-au lăsat moştenire”, ne-a declarat director prof. Mihaela Kristof.

Fotografiile care au imortalizat cele mai interesante momente ale evenimentului au fost transmise în mediul online, spre a rămâne mărturie peste ani pentru modul în care elevii au celebrat Ziua Național în acest an plin de provocări.

Articolul [FOTO] Ziua Națională, celebrată în mod inedit la Școala Balinț apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*