Francezul Lilian Calmejane a castigat etapa a 8-a din Turul Frantei 2017, la primul succes intr-un Mare Tur! Podium neschimbat la „general”

Etapa a 8-a din Turul Frantei, 187,5 km, a fost una pe placul organizatorillor, podiumul final de la Station Des Rousses fiind completat de doi rutieri din Hexagon! S-a impus Lilian Calmejane (Direct Energie), rutierul de numai 24 de ani devansandu-l pe mult mai experimentatul olandez Robert Gesinks (Lotto-Jumbo), mai lent cu 37 de secunde, si pe conationalul Guillaume Martin (Wanty).

Dupa singurul sprint intermediar, adjudecat de Andre Greipel (Lottor-Soudal), la kilometrul 45, numai putin de 50 de rutieri s-au desprins de pluton intr-o evadare record in ceea ce priveste numarul rutierilor. Dintre toti acestia, opt rutieri s-au desprins decisiv: Jan Bakelants (AG2R-La Mondiale), Nicolas Roche si Greg Van Avermaet (BMC), Serge Pauwels (Dimension Data), Warren Barguil (Sunweb), Robert Gesink (LottoNL-Jumbo), Simon Clarke (Cannondale-Drapac) si Lilian Calmejane (Direct Energie). Cu 16 km inainte de final, Calmejane si-a luat inima in dinti si s-a desprins de grupul fruntas si nu s-a mai oprit decat dupa linia de finish, desi cu 4 km in urma a acuzat crampe musculare la piciorul drept.

Cu aceasta victorie, Calmejane i-a luat tricoul cu buline rosii, de cel mai bun catarator, italianului Fabio Aru, pentru numai un punct in plus.

Clasamentul general nu a suferit modificari, podiumul fiind completat de Christopher Froome (Sky), Geraint Thomas (Sky), la 12 secunde, si Fabio Aru (Astana), la 14 secunde in urma britanicului, campionul ultimelor doua editii.

Etapa de duminica, a 9-a, ora 12:30, cu sosirea la Chambery (181,5 km), va avea trei catarari de categorie speciala dintr-un total de sapte si se anunta una extrem de complicata, la finalul careia ne vom astepta sa avem modificari serioase in clasamentul general.

CLASAMENTUL ETAPEI

 

CLASAMENTUL GENERAL

The post Francezul Lilian Calmejane a castigat etapa a 8-a din Turul Frantei 2017, la primul succes intr-un Mare Tur! Podium neschimbat la „general” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*