Frica de rezultat și goluri cu pipeta, rețeta de start în play-out

Dacă runda inaugurală a fazei play-off a stat sub semnul victoriilor la limită acasă ale primelor 3 clasate, redesprinse astfel în cursa spre titlu, în schimb cea de debut în play-out s-a încovoiat conform așteptărilor sub povara fricii de rezultat, remiza albă a meciului de deschidere dintre AFC Botoșani și Juventus București dând tonul unor dispute sărace în goluri, derulate cu gândul la punctele necesare îndepărtării de zona minată a ierarhiei.

În fiecare participare în play-out, 3 sezoane la rând, ACS Poli s-a ales cu 4 deplasări în primele 7 etape din tur

O intrare în scenă lesne de anticipat și conform previziunilor, precauția sub spectrul fricii de a nu pierde conturând rețeta de start a grupei a doua valorice, în care criteriul înjumătățirii punctelor acumulate după sezonul regular a dinamizat doar pe hârtie ascuțita luptă surdă pentru evitarea retrogradării, cea din teren sacrificând aproape în totalitate factorul spectacol.

Că s-a înscris foarte rar în etapa inaugurală din zona 7-14 n-a fost absolut deloc de mirare, iar la Botoșani chiar deloc, deși formația gazdă, cea mai bine clasată înainte de play-out, avea în față codașa nou-promovată din București, însă a surprins aspectul că în trei dintre cele 4 dispute nu s-a marcat deloc altcândva decât în prelungirile reprizelor. Cu alte cuvinte, pe fondul jocului la rezultat și al echilibrului la un nivel modest, doar oboseala și slăbirea concentrării au făcut de puțin diferența, în ultimele faze ale reprizelor.

O remiză s-a consemnat și la Chiajna, Marc deschizând scorul pentru Concordia în cel de-al treilea minut de prelungiri al reprizei I iar Ghinga egalând pentru nou-promovata Sepsi în cel de-al patrulea minut de prelungiri al părții secunde, același minut aducând unicul gol al încleștării de duminică de la Voluntari, și încă dintr-o lovitură de la 11 metri, 1-0 pentru ilfoveni contra celor de la ACS Poli.

Care astfel au pierdut în premieră în etapa de debut din play-out, după ce în urmă cu două ediții porneau parcursul în zona 7-14 prin a remiza alb la Chiajna iar anul trecut pe 10 martie chiar învingeau cu 1-2 la Botoșani, inițial moldavii deschizând scorul. De fapt, timișorenii nu aveau să piardă nici în runda a doua din turul grupei secunde valorice, acum două campanii remizând acasă 2-2 cu CFR Cluj iar pe 20 martie 2017 treceau cu 1-0 de FC Voluntari prin golul lui Popovici din minutul 55 al jocului de pe ”Dan Păltinișanu”, cedând în schimb abia în etapa a III-a, cu același 1-0, la Craiova în 2016, la Iași anul trecut.

De astă dată însă, ocupanții ultimului loc deasupra celui de baraj au pornit cu stângul, după deplasarea de vineri la Voluntari, programată de la ora 18 contra codașei nou-promovate Juventus București, mai având de jucat în turul fazei play-out acasă cu nou-promovata Sepsi Sfântu Gheorghe, la Mediaș, din nou pe teren propriu cu fosta grupare a lui Leo Grozavu, AFC Botoșani, apoi la Dinamo și iarăși acasă, cu Concordia.

Iar rezultatele turului pot da tonul celor ce ar putea urma în retur, timișorenii acumulând de fiecare dată mult mai puține puncte în a doua jumătate din play-out, raportat la zestrea strânsă în primele 7 apariții. Unul singur în 2016, după cele șase adjudecate în etapele 1-7, respectiv numai 6 în primăvara trecută, după cele 14 câștigate în turul fazei play-out de anul trecut.

ACS Poli n-a fost singura echipă care n-a marcat în prima etapă din play-out, ba din contră, a întregit o majoritate la acest capitol, doar Dinamo înscriind mai mult decât un gol, însă n-ar fi nici o noutate, bănățenii având probleme cu scuturarea plasei porților adverse și în turul grupei secunde valorice din edițiile anterioare, în 2016 încheind 4 partide din 7 fără bucuria vreunei reușite iar anul trecut trei. Numai cinci goluri marcau timișorenii în primele șapte runde din play-out-ul din urmă cu 2 ani respectiv 7 anul trecut, mult mai mari fiind problemele în creștere la capitolul goluri încasate în returul din 7-14, nu mai puțin de 25 în șapte reprezentații din 2016, față de cele 11 din tur, dar și 11 anul trecut, după ce primeau doar 3 în tur.

De unde că prestațiile și rezultatele din aparițiile imediat următoare le-ar putea înrâuri decisiv traiectoria din întreaga fază secundă a întrecerii, doar că, în ciuda euforiei după remiza de la Craiova, ACS Poli n-a mai simțit gustul victoriei în ultimele 11 etape, iar în patru din aceste cazuri nici măcar bucuria golului, singular în alte șase reprezentații, cu mențiunea că șase dintre respectivele oponente au fost formații din zona play-out. Cu alte cuvinte, dacă nu vor începe să și învingă dar vor menține aceeași normă recentă de aproximativ un punct cucerit la fiecare două etape, cei de pe ”Dan Păltinișanu” s-ar putea afunda pe nesimțite în zona foarte tulbure a ierarhiei, avantajul rămas fiind de 3 puncte față de trupa de pe poziția de baraj respectiv 6 în raport cu medieșenii de pe primul loc de retrogradare directă.

În această seară, în ultimul joc al etapei I în play-out, Dinamo – Gaz Metan 3-0 (1-0), Pesic, Popescu și Moldoveanu înscriind în minutele 35, 74 și 90+4. Așadar jumătate dintre trupele din zona 7-14 n-au marcat deloc în debutul acestui mini-campionat iar trei partide au strâns un total de 3 goluri înscrise, știrbind atractivitatea dorită de promotorii și difuzorii acestui sistem competițional. Rezultatele rundei inaugurale în întrecerea pe grupe valorice, clasamentele actualizate și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

The post Frica de rezultat și goluri cu pipeta, rețeta de start în play-out appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*