Frustrare, nervi mulți, fotbal puțin: Crișul Chișineu Criș – ACS Dumbrăvița 1-1 (1-0)

Această etapă de la mijlocul returului seriei vestice i-a fost favorabilă lui CSM Școlar Reșița, care s-a instalat pe primul loc, chiar dacă o despart doar patru puncte de ocupanta locului cinci, fostul lider, Gloria Cermei. Euforia acestei poziții i-a costat mult pe cei de la Cermei, care au coborât patru locuri în clasament în două etape. Iar la mijlocul cvintetului fruntaș s-a menținut ACS Dumbrăvița, care a reușit un punct în extremis după un meci cu multe evenimente în deplasarea de la Chișineu Criș și a încheiat astfel invincibilă seria de 3 partide într-o săptămână. 

Începutul de joc de la Chișineu Criș, pe ploaie sâmbătă după-amiază de la ora 17 în etapa a XXIII-a, a fost excesiv de prudent de ambele părți, fiecare echipă așteptând ca cealaltă să greșească. Primul șut pe spațiul porții a venit abia în minutul 35 și i-a aparținut lui Briciu. Cu două minute înainte de pauză, Bozian a executat bine o lovitură liberă acordată cu larghețe de arbitrul partidei și gazdele s-au văzut în avantaj: 1-0.

Repriza a doua parcă a trezit ambele echipe. Gazdele au apărat cu strășnicie rezultatul, chiar dacă au fragmentat jocul, iar oaspeții au dominat mijlocul terenului, fără să se apropie de poartă.

În minutele de prelungire, Maghici l-a jenat în careu pe Albert Voinea, care a profitat de împrejurare și a căzut în careu, cartonaș roșu primind fundașul. Arbitrul Sorin Vădana a acordat penalty, transformat de același Voinea, intrat în joc la mijlocul reprizei a II-a: 1-1. Remiză cu cântec într-o etapă dominată de rezultatele de egalitate.

În acel moment s-a declanșat Jihadul… Antrenorul Abrudean a pătruns în teren, a protestat și a fost eliminat. Au urmat momente de confuzie generală, gazdele simțindu-se, pe bună dreptate, frustrate, și oaspeții obținând un punct nesperat.

Șapte din nouă posibile pentru alb-verzi în niște confruntări dificile, la Galda de Jos, acasă cu Gloria Cermei și la Chișineu Criș, puncte cu ajutorul cărora rămân la numai două în urma liderului din Reșița, adversar direct în ultima deplasare din retur, în penultima rundă a ediției Ligii 3, după ieșirile la Hunedoara și Alba Iulia. Nou-promovații timișeni au legat de fapt a doua serie de 3 reprezentații invincibile în sezonul de primăvară, despărțite de eșecul de la Deva, prima fiind ”curată”, 9 din 9. CS Crișul s-a ales în schimb cu numai 4 din ultimele 9 posibile într-o săptămână, rămânând la 5 puncte în urma ocupantei locului 5. În iarnă, după tur, era la 5 puncte de lider, ca ocupantă a podiumului înaintea returului.

Iar invincibili au rămas dumbrăvițenii și după cele 4 întâlniri din ultimele 5 săptămâni cu toți oponenții arădeni din seria vestică, acumulând din 8 martie zece puncte în compania lor, cu 3 victorii și o remiză, 6 goluri înscrise și numai două primite…

*

Adrian Abrudean: „Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei. Degeaba cei de la Dumbrăvița au avut posesie la mijlocul terenului, că nu s-au apropiat de poarta noastră. Am fost dezavantajați de arbitraj.”

Sorin Bălu: „Am venit aici să câștigăm, dar acum mă mulțumesc și cu un punct. Am dominat jocul, dar nu am reușit mai multe.”

Au marcat: Bozian (min. 43) din lovitură liberă de la 20 de metri; A. Voinea (min. 90+5) din lovitură de la 11 metri în urma unui fault în careu al lui Maghici asupra lui Voinea.

Crișul Chișineu Criș: Dagău – Lazăr, Sabău, A. Pavel (cpt.), Siminic – Gâlcă, Suslak, Maghici – Piț, Bozian (min. 56, Matei), Ciornei (min. 90, Ianc).

Antrenor: Adrian Abrudean.

Pe bancă: Mucha, Lezeu, Lung, Pășcălău.

ACS Dumbrăvița: Miklos – Gălan (min. 80, Nanu), Stancu, Telescu (cpt.), Birău – Soare, Briciu, Podină, Udrea (min. 87, Jinga) – Rus (min. 68, A. Voinea), Bârză (min. 55 Silaghi).

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Smaranda, Kis, Ștefan.

Cartonașe galbene: Pavel, Lazăr, Suslak, Maghici (2), Lung, Soare, Stancu.

Cartonaș roșu: Maghici.

Arbitri: Sorin Vădana (Cluj) – Robert Mereș (Cluj), Nagy Daniel (Mediaș). Observatori: Ioan Pop (Carei), Ioan Onicaș (Zalău).

Rezultatele etapei a XXIII-a, programul viitor și clasamentul, pe coloana datelor tehnice.

The post Frustrare, nervi mulți, fotbal puțin: Crișul Chișineu Criș – ACS Dumbrăvița 1-1 (1-0) appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*