Fundașii și-au făcut temele pentru Crișul – Pecica, ultimul derby arădean în Liga 3-a! Sabău: „Concentrați și determinați” v.s. Wild: „Sper să-l pot bloca pe Modan”

Chiar dacă nu a pierdut derby-ul seriei, liderul Crișul Chișineu Criș simte în ceafă răsuflarea Lipovei, cu atât mai mult cu cât mai are de disputat două meciuri grele până la finele sezonului regular. Sâmbătă, elevii lui Adi Abrudean au parte de ultimul derby arădean al stagiunii, cu ocazia vizitei celor de la Progresul Pecica pe arena „Nicolae Ardelean”. În tur, meciul reprogramat datorită cazurilor de COVID de la Pecica s-a încheiat nedecis, 1-1, însă acum rezultatul nu le-ar mai conveni niciuneia dintre cele două combatante. Evident, trupa de pe Crișul Alb vrea să termine în fruntea clasamentului și să evite un prim baraj cu Șelimbărul, în timp ce Progresul nu a renunțat la gândul de termina pe locul 3, dar pentru asta are nevoie de maxim de puncte în ultimele două runde.

Sergiu Sabău: „Vrem să terminăm primii, dacă tot am condus tot campionatul”

Derby-ul de sâmbătă (ora 17) se va juca și la nivelul celor două apărări și asta pentru că există atacanți de temut în ambele tabere. Modan sau Velici la Crișul, respectiv Capătă sau Bozian la Pecica. Sergiu Sabău e punct fix în defensiva lui „Știli” și are ideile clare despre ceea ce are de făcut echipa sa peste două zile. „Deși ne-am atins obiectivul, acela de a ajunge la baraj, vrem să câștigăm și ultimele două jocuri, pentru a termina pe primul loc. Cu atât mai mult cu cât am condus tot campionatul. Lipova are un program mai ușor, iar noi destul de greu, dar cred că și la ultimele meciuri ne vom ridica la înălțimea derby-ului din etapa trecută. A fost un meci pe contre, un meci deschis, cu ocazii de partea ambelor echipe. Am luat un gol cam ușor, dacă eram mai atent poate îl puteam bloca pe Trabalka sau chiar Zamfir putea să apere. Asta a fost, ne-a surpins pe toți execuția sa rapidă. În rest, cred că în proporție de 80% ne-am achitat de sarcini. Am jucat cu intensitate, ambiție, am blocat atacurile adversarilor și a ieșit destul de bine, dacă am fi câștigat era perfect”, susține fundașul de 20 de ani al Crișului.

Sabău e conștient și de faptul că următorul adversar își va vinde scump pielea. „Pecicanii au orgoliu, au ambiție când joacă cu alte echipe din Arad și vor dori să ne încurce. Dar, suntem neînvinși si cred că putem să câștigăm jocul. Acasă am câștigat tot, mai puțin egalul scos de Lipova în prelungiri. Va fi un meci frumos, cred eu, vom fi concentrați și determinați să câștigăm”, mai afirmă fundașul crescut de UTA, semifinalist în Liga Elitelor U17 acum trei ani.

Ewald Wild: „Obiectivul rămâne locul 3”

Tot la echipa fanion a Aradului a crescut și Ewald Wild, dar într-o altă generație. Fundașul central al lui Stupar a prins doar o repriză contra Ghirodei, pentru că făcuse deja câteva faulturi și risca să fie avertizat și să rateze derby-ul de la Chișineu Criș. „Ne-am dorit mult să câștigăm, asta vrem la fiecare meci. A fost o partidă disputată contra celor de la Ghiroa, am avut mai mult posesia, ne-am creat faze de poartă, cred că victoria a fost meritată. Și defensiv am stat bine, nu le-am lăsat culoare, am blocat tot ce s-a putut și nu am luat gol. Vrem să continuăm să legăm rezultatele pozitive, mai ales că în acest retur am avut una rece, alta caldă, nu am fost constanți în rezultate. Încă sperăm la locul 3, sunt șanse matematice. Dacă batem ambele meciuri sunt șanse mari să fim pe podium, ceea ce ar fi ok pentru a doua participare în Liga 3-a”, susține fotbalistul de 27 de ani al Progresului.

Așadar, Wild – Bilia va fi cuplul de fundași centrali al lui Dan Stupar, unul extrem de experimentat și puternic. „Am pregătit bine meciul, avem ciclu normal de antrenament. Îi cunoaștem bine pe cei de la Criș, știm la ce să ne așteptăm. Dacă ne facem treaba fiecare, putem scoate un rezultat bun. Cel mai periculos adversar este Modan, un jucător puternic, foarte bun, rapid, sper să-l pot bloca. Pentru asta trebuie să stau bine în teren, să fiu cu un pas înaintea lui la minge”, mai consideră pecicanul.

Singura absență certă la acest meci este cea a lui Teședan, în timp ce Budur și Pavel revin în „garnitura” Crișului. Dincolo, Călin, Barbu, Smith și Idrisse sunt istorie deja la Pecica.

Formații probabile:

Crișul: Zamfir – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic -Susan, Pavel, Ciubotariu, Suslak – Modan, Velici.

Pecica: Dagău – Țugulescu, Bilia, Wild, Aldan – Diarrassouba, Rădulescu – A. Iuga, Bozian, Șimon – Capătă.

0
0

Articolul Fundașii și-au făcut temele pentru Crișul – Pecica, ultimul derby arădean în Liga 3-a! Sabău: „Concentrați și determinați” v.s. Wild: „Sper să-l pot bloca pe Modan” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*