UPDATE! Fundașul lateral, Andrei Peteleu, a semnat cu UTA! Ce spune Meszar despre mutarea lui Oroian la CFR Cluj și colaborarea cu Apostu?

Până la urmă, Laszlo Balint își va primi fundașul lateral care-i lipsea. Nu este vorba despre portughezul Vitor Bruno, la care UTA a renunțat după ce a aflat că jucătorul e infectat cu COVID, ci despre Andrei Peteleu (28 de ani). Vorbim despre un triplu campion național cu CFR Cluj, grupare cu care a mai câștigat și o Cupă a României. Fundașul a evoluat pentru „feroviari” în 13 meciuri și în sezonul 2019-2020 înainte de a pleca, în pauza dintre tur și retur, la Sheriff Tiraspol. În Republica Moldova și-a început treaba de abia în vara anului trecut, bifând 11 meciuri, 8 în campionat, două în preliminariile Champions League (victorie cu Fola Esch, din Luxemburg și înfrângere cu Qarabag, din Azerbaidjan) și unul în preliminariile Europa League (înfrângere cu Dundalk, din Irlanda).

Negocierile cu Peteleu ar trebui încheiate în această seară

De la 1 ianuarie 2021 a devenit jucător liber de contract și chiar dacă a mai avut oferte de la Voluntari sau Clinceni se pare că, deseară, va deveni oficial jucătorul „Bătrânei Doamne”. „Suntem în negocieri avansate, fotbalistul ne așteaptă la Cluj. Mai sunt unele detalii ce trebuie discutate, dar nu cred că vor fi probleme. Vă reamintim că perioada de transferuri s-a încheiat doar pentru fotbaliștii aflați sub contract cu alte echipe,  jucătorii liberi de contract pot fi aduși oricând, așa cum este și cazul lui Andrei Peteleu”, a explicat Alexandru Meszar.

Revenind, Andrei Peteleu este născut la Bistrița pe 20 august 1992. De-a lungul carierei sale a evoluat în primele două ligi la Gloria Bistrița, Delta Tulcea, FCM Târgu Mureș, Săgeata Năvodari, Petrolul Ploiești, CFR Cluj și Sheriff Tiraspol. Fotbalistul e la bază fundaș dreapta, dar are destule meciuri oficiale disputate și în stânga defensivei. În toamna lui 2019, Peteleu a evoluat și în trei partide din grupele Europa League pentru CFR Cluj, două cu Lazio și unul cu Rennes.

Meszar susține că UTA își va scoate investiția prin cedarea lui Oroian la CFR Cluj

Conducătorul UTA-ei a mai vorbit și despre despărțirea de Alexandru Oroian, care, așa cum vă informam, va ajunge în curtea campioanei CFR Cluj. „Oroian nu pleacă gratis. În primul rând nu este o surpriză, căci plecarea lui a fost pregătită în momentul când am știut că vine Adrian Petre. Ne aglomera prea mult în zona ofensivă, iar fotbaliștii juniori nu pot crește și evolua doar dacă joacă. Din moment ce aveam 6-7 jucători Under, șansele de a juca erau mai puține pentru unii dintre ei. Astfel, am ales varianta să fie cedat la CFR Cluj spre binele lui și spre binele nostru. Este un transfer definitiv, dar trebuie să știți că UTA nu cedează nimic fără a câștiga ceva. Câștig este și o cedare a unui jucător pe care nu-l mai plătește. O să ne recuperăm investiția cu Oroian, doar atât pot să spun”, a precizat Meszar în legătură cu plecarea mijloacașului de bandă de 19 ani de la UTA.

Apostu nu are monopol la UTA, ci: „Doar am externalizat serviciul de scounting firmei sale de impresariat”

Tot legat de transferuri, cel care conduce destinele echipei fanion a Aradului a clarificat și termenii colaborării cu impresarul Bogdan Apostu și firma acestuia, Fusion Group Agency. „Știu că suporterii noștri sunt convinși că UTA lucrează cu unul – doi impresari. Vreau să vă spun că nu este așa, din contră nu avem nici un impresar cu care lucrăm. Conducerea UTA-ei nu e ca altele din România, care se pricep la toate. Noi am considerat că nu avem resursele necesare și știința de a face scouting. Tocmai din aceste motive am externalizat serviciul de scouting unei societăți de specialitate, condusă de Bogdan Apostu. Această firmă, FGA, se ocupă de căutarea jucătorilor pentru clubul UTA. Poate nu se știe, dar nu toți fotbaliștii care au sosit la UTA în vară și acum sunt impresariați de FGA, firma lui Bogdan Apostu e doar intermediară. Fiecare fotbalist are impresarul lui, astfel la echipă au ajuns numai în această iarnă un brazilian, un rus și un lituanian. Prin această colaborare, am extins aria de scouting și suntem foarte mulțumiți de rezultate. Eu zic că avem un procentaj destul de mare de reușită când vorbim despre jucătorii care au confirmat și cei care nu au confirmat. De obicei acest procentaj la foarte multe cluburi este mai scăzut decât este la noi acum”, mai susține Alexandru Meszar.

UPDATE!

În această seară, la Cluj, acolo dispută mâine meciul din optimile de finală ale Cupei României, clubul UTA a oficializat achiziția lui Andrei Peteleu. Fundașul lateral a semnat contractul că arădenii în prezența impresarului Bogdan Apostu și al team managerului, Dorin Stana. ”Clubul nostru a parafat o nouă achiziție în această seară: Andrei Ionuț Peteleu a devenit fotbalistul UTA-ei. Născut pe 20 august 1992, Peteleu joacă pe postul de fundaș dreapta. A făcut junioratul la Gloria Bistrița, în culorile căreia a debutat pe prima scenă. Cluburile din cariera sa sunt: Delta Tulcea, FCM Târgu Mureș, Săgeata Năvodari, Petrolul Ploiești și, mai ales, CFR Cluj, cu care a cucerit trei titluri de campion al României! Internațional de juniori și tineret al României, Peteleu a trăit și atmosfera cupelor europene, iar anul trecut a fost echipierul trupei moldovene Sheriff Tiraspol. Bun venit la UTA!”, este anunţul clubului UTA, pe site-ul oficial.

11
0

Articolul UPDATE! Fundașul lateral, Andrei Peteleu, a semnat cu UTA! Ce spune Meszar despre mutarea lui Oroian la CFR Cluj și colaborarea cu Apostu? apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*