Futsal Club Dunărea Călărași a câștigat „bronzul” în Liga I!

Futsal Club Dunărea Călărași a încheiat joi seară cel mai bun sezon din istoria sa. După ce în martie a cucerit în premieră Cupa României, trupa lui Marian Șotârcă a urcat joi seară, ireversibil, pe treapta a treia a podiumului Ligii I, ediția 2018-2019!

Finala mică, jucată într-o singură manșă în Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” din Călărași a adus față în față echipele Futsal Club Dunărea și Autobergamo Deva, echipe clasate pe locurile secunde în grupele play-off-ului.

Părăsită de senatorii de drept după ratarea calificării în finala mare a Ligii I, Autobergamo Deva părea victimă sigură în fața Dunării Călărași. Adrian Moț, antrenorul echipei Autobergamo Deva, a avut la dispoziție o singură linie, plus patru juniori pe bancă!

În ciuda acestui fapt, Autobergamo i-a dat mari bătăi de cap formației gazdă, iar la finalul primelor 20 de minute de joc tabela a rămas neschimbată.

Vlad Iancu, Adrian Pânzaru, Andre Luis Sasse, Attila Biro și Jodas Vives Antoni, „cinciul” lui Adrian Moț, au surprins trupa lui Marian Șotârcă prin determinare și disciplină tactică. La trei minute de la reluare, Deva amuțea asistența deschizând scorul, printr-un gol superb marcat de Jodas Vives Antoni.

A fost nevoie de un al șaselea fault comis de ardeleni și de inspirația lui Cesar Ribeiro, care a ales să bată lovitura din locul în care s-a comis ultima „infracțiune” (șapte metri ușor lateral stânga), pentru ca Dunărea să egaleze.

La 1-1, Andre Sasse a șutat în bara porții echipei gazdă, iar contraatacul „născut” în urma acestei faze a dus la golul doi al gazdelor!

Veteranul Vlad Iancu, 41 de ani, portarul echipei Autobergamo Deva, care a făcut din nou o partidă mare, a ieșit la joc, iar Dunărea a profitat, Paulo Pinto marcând în poarta goală.

Am încheiat un an foarte bun. Sunt mulțumit de băieți, de conducători, de public, toți au fost extraordinari de-a lungul acestui sezon, așa cum spuneam, foarte bun, dar și foarte greu. Sper ca la anul să ne menținem pe aceeași linie a rezultatelor”, a spus, la final, Marian Șotârcă, pentru care sezonul 2018-2019 a fost ultimul. Antrenor-jucător al Dunării în ultimii ani, Marian Șotârcă a ales să continue doar ca tehnician.

Luni, 13 mai, de la ora 19.30, la Miercurea Ciuc, începe duelul pentru titlul de campioană a României, între gazdele de la Imperial WET și CS United Galați.

Futsal Club Dunărea Călărași – Autobergamo Deva 3-1 (0-0)

Au marcat: Cesar Ribeiro (29:17), Yanez Galan (31:49), Paulo Pinto (37:19) / Jodas Vives Antoni (22:47)
Arbitri: Aurelian Florin Macovei (Galați), Ionuț Smeu (Brăila) – Ionuț Cojocaru (Galați)
Observatori: Radu Petre și Marius Mititel

Dunărea: Eugen Cinaru – Marian Plugaru, Ionuț Movileanu, Yanez Galan, Thiago Monteiro; Igor Garcia, Andrei Ghiuță, Paulo Pinto, Robert Vârlan, George Tomescu, Cesar Ribeiro, Stefan Krstici, Gabriel Șerban, Gelu Nițu
Antrenor: Marian Șotârcă

Autobergamo: Vlad Iancu – Adrian Pânzaru, Andre Luis Sasse, Attila Biro și Jodas Vives Antoni; Ion Anton, Vlad Costea, Denis Mihoreanu, Patrick Puiuț
Antrenor: Adrian Moț

ARTICOL DE ADI DOBRE

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*