Gabi Vasiliu a fost ofertat de selecționata olimpică a Emiratelor Arabe Unite, dar a rămas să antreneze portarii UTA-ei!

Cel puțin spre mijlocul sezonului trecut, când UTA a început să aibă rezultate importante la nivelul Ligii I, Laszlo Balint a suscitat interesul unor cluburi importante din țară și străinătate. De antrenorul „Bătrânei Doamne” s-a interesat cvadrupla campioană a Angliei, Sheffield Wednesday,  care – de altfel – a și retrogradat în această vară din Championship în Ligue 1, apoi Olympiakos Nicosia, din Cipru, dar și CFR Cluj și Astra Giurgiu l-au avut pe lista scurtă înainte de a-i numi pe Edi Iordănescu și Eugen Neagoe.

Însă, nu doar pe adresa „principalului” arădenilor au venit oferte, ci și pe a unuia dintre colaboratorilor săi. Recent, Gabriel Vasiliu, cel care se ocupă de pregătirea portarilor la UTA, a fost căutat de stafful naționalei olimpice a Emiratelor Arabe Unite (participantă la competiția supremă, de la Tokyo). Evident, salariul propus a fost extrem de tentant, mult peste cel oferit de arădeni sau posibilitățile oricărui club din România, dar Vasiliu a ales să continue munca începută în „alb-roșu” în vara anului 2019.

Iar portarii au fost mai mereu printre atuurile UTA-ei, atât în Liga 2-a, dar mai ales în Liga 1. De altfel, Florin Iacob a ajuns în circuitul primei selecționate „tricolore”, iar Dragoș Balauru a avut prestații lăudabile când s-a apelat la el. Inclusiv Horațiu Moldovan a crescut sub comanda lui Gabi Vasiliu, apărând cu succes buturile „roș-albilor” în debutul sezonului precedent,  după care a promovat cu Rapidul și a început titular, fără gol încasat, în Liga 1. Al treilea goal-keeper al UTA-ei este acum Haralambie Mociu (20 de ani), care a fost și el intens curtat de Dunărea Călărași, dar a rămas pe loc și, după ceea ce a mai arătat în amicale, oferă garanții în cazul în care se va apela la el.

Vă reamintim că Vasiliu a îndeplinit și rolul de „principal” la confruntarea din stagiunea precedentă, UTA – FC Botoșani 0-0, când colegii săi de pe bancă au fost diagnosticați cu virusul SASR-CoV-2.

0
0

Articolul Gabi Vasiliu a fost ofertat de selecționata olimpică a Emiratelor Arabe Unite, dar a rămas să antreneze portarii UTA-ei! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*