Gala Internationala de Jazz Lugoj, editia a VII-a, la Teatrul Municipal. Cap de afis al evenimentului este duetul romano-argentinian Berti Barbera & Mariano Castro

Teatrul Municipal Lugoj va gazdui joi, 9 noiembrie 2017, cea de a VII-a editie a Galei Internationale de Jazz. Evenimentul este organizat de catre Casa de Cultura a Municipiului Lugoj, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean , al Consiliului Local Lugoj si al Primariei Lugoj.In deschiderea Galei, de la ora 19.00, pe scena teatrului va debuta o noua trupa de jazz lugojeana, in formula de trio, care ii are in componenta pe chitaristii Cristian Vetan si Tavi Logos (ambii studenti, in ultimul an, la Facultatea de Muzica ”G. Dima”, din Cluj) si, la cajon, pe Daniela Marcu. Tinerii muzicieni lugojeni vor interpreta acustic piese din jazz-ul clasic, preluari si teme din melodiile lui Billy Evens, John Coltrane sau Gershwin.

Capul de afis al evenimentului este duetul romano-argentinian Berti Barbera & Mariano Castro. Berti Barbera, initiatorul acestui proiect muzical, este o mai veche cunostinta a melomanilor lugojeni, fiind invitat in cadrul Galelor de Blues si Jazz de la Lugoj,in 2012, impreuna cu chitaristul Nicu Patoisi, in 2016, impreuna cu trupa Platonic. Spectrul vocal flexibil si instinctul ritmic de care dispune Berti Barbera, l-au impus pe scena jazz-blues-ului romanesc. Pe langa proiectele sale solo (anul trecut a sustinut un concert extraordinar la Sala Radio, fiind acompaniat de Big band-ul Radio, condus de Ionel Tudor) artistul are si multiple colaborari cu artisti renumiti, atat ca percutionist, cat si vocal.

Pianistul argentinian Mariano Castro, dublu nominalizat la premiile Latin Grammy, sectiunea tango, in anii 2009 si 2010, cu trupa Narcotango, in cadrul careia avea calitatea de interpret, compozitor si orchestrator, s-a stabilit, din 2013, in Romania. A adus cu el vasta sa cultura muzicala, un statut recunoscut la nivel mondial si o mare bucurie de a canta. Incariera sa de interpret, la pian sau chitara, a abordat diferite stiluri muzicale, cantand alaturi de formatii de tango, jazz, rock si muzica clasica.

Berti Barbera & Mariano Castro vor prezenta la Lugoj, in principal,piesele de pe albumul AMISTAD, album aparut in anul 2015, care contine inregistrarea concertului sustinut de cei doi la Gala de Jazz de la Brasov, ce a avut loc in acelasi an. Tot in cadrul acestei Gale Internationale de Jazz, va fi invitat si Silviu Dan Iliescu, chitaristul trupei de blues rock AXIS, cu un scurt recital acustic, care va prefata concertul pe care trupa timisoreana il va prezenta in decembrie, pe scena teatrului, cu ocazia spectacolului ”Live in the City”. Aceasta Gala Internationala de Jazz, de la Lugoj, este un proiect cofinantat de catre Consiliul Judetean Timis in cadrul proiectelor selectate in sesiunea a doua de finantare, pe anul 2017. Biletele au pretul de 30 lei si se gasesc la AgentiaTeatrului.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*