Gala ”Respirăm împreună” a reunit personalități ale lumii culturale și medicale din țară și străinătate

Programul ”Respirăm împreună”, dedicat recuperării capacității pulmonare a celor care au suferit de Covid, s-a încheiat cu o gală online, desfășurată duminică, 18 aprilie, pe platforma Zoom.
Programul a fost inițiat de mezzosoprana Aura Twarowska, împreună cu dr. Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeș” și membru în Comisia Națională pentru managementul clinic și epidemiologic al Covid-19.

Timp de două săptămâni, programul a inclus 500 de cursanți, interesați de tehnicile de recuperare respiratorie post – Covid, propuse de mentori.

”Aduc cele mai sincere și calde mulțumiri doctorului Virgil Musta, partener în proiect, colegilor mei mentori, artiști români și profesori de canto, răspândiți în întreagă Europa, cât și tuturor participanților. Pe parcursul pregătirii și desfășurării programului am trăit, împreună, cea mai frumoasă formă de cooperare și prietenie. Ne-am simțit ca și când am fi jucat tenis cu un norișor de energie pozitiva, iubire, bunătate și respect, pe care îl pasam, cu blândețe, de la unul la altul. Mi-a încălzit sufletul modul în care prioritatea constantă a fiecarui participant a fost să facă o bucurie, o surpriză plăcută celorlalți membri din echipă, vedetismul și auto-aprecierea lipsind cu desăvârșire. Și pentru ca uniunea noastră muzical-medicală să fie și mai frumos pecetluită, pe parcursul programului au avut loc Ziua Mondială a Sănătății, cand artiștii au cântat La mulți ani medicilor, cât și Ziua Mondială a Artei, când medicii și participanții au cântat, aceeași urare, artiștilor! Seara de Închidere a Programului, în care ni s-a alăturat și Secretarul de Stat Andras Demeter, s-a transformat, la cererea tuturor participanților, în Seara de La Revedere, până la o nouă ediție Respirăm Împreună!”, a declarat mezzosoprana Aura Twarowska.

La gala de închidere a proiectului a participat și reprezentantul Ministerului Culturii. ”Adevărurile mari încap în puține cuvinte, iar valorile autentice sunt dintre cele simple. Întreaga viață este și ea plasată între două respirații. Inspirăm, expirăm, sunt două acțiuni pe care le facem instinctiv. La artele interpretative, maestrul începe îndrumarea tehnică tocmai cu recomandările legate de respirație. Împietarea acestor reflexe a devenit cel mai periculos război al omenirii. Mă bucur nespus că sensibilitatea artistică, conjugată cu experiența și măiestria tehnică, vin în sprijinul semenilor noștri. Mă simt onorat să pot inspira împreună cu dumneavoastră iubirea și dăruirea. Binecuvântat fie acest demers pus în beneficiul celor care luptă pentru redobândirea frumușeților simple ale vieții”, a declarat András István Demeter, Secretar de stat în Ministerul Culturii.

Dr. Aura Twarowska mulțumește mentorilor programului (Leontina Văduva – Paris/ Lausanne, Dr. Ruxandra Donose – Viena, Prof. Univ. Dr. Marius Vlad Budoiu – Cluj-Napoca, Cellia Costea – Atena, Dr. Daniel Zah – Timișoara, Drd. Teodora Gheorghiu – Lausanne, Laura Tătulescu – München, Conf. Univ. Dr. Mariana Colpoș, Dr. Veronica Anușca, Silvia Micu, Dr. Cleopatra David, Valentin Vasiliu – București) și invitaților de seamă, din domenii diferite: artiști (soprana Nelly Miricioiu, Marea Britanie, David Crescenzi, dirijor, Italia, Dan Simule – trombon solo, Zwickau, Germania ), medici (Dr. Virgil Musta – Timișoara, Dr. Domnița Ileana Burcoveanu – Paris, Dr. Mihai Gafencu – Timișoara, Col. Dr. Valeriu Gheorghiță – București, Dr. Mădălina Vrânceanu – București), teologi (P.S. Dr. Sofian Brașoveanul, Germania) fizioterapeuți și kinetoterapeuți (Alexandru Ilie – București, Anda Albuțiu – Cluj), profesori în Tehnica ”Alexander” (Anca Sigheti – București), antrenori yoga și pilates (Jani Costache – București).

Articolul Gala ”Respirăm împreună” a reunit personalități ale lumii culturale și medicale din țară și străinătate apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*