GALERIE FOTO. Timișoara Saracens conturează scorul etapei la ultima apariție acasă din retur: 36-14 cu Dinamo

Meciuri din sporturi diferite cu balon pe același principal gazon timișorean în Vinerea Mare, duelul fotbalistic local alb-violet de la ora 19 luând prim-planul dar și apariția finală pe teren propriu în sezonul regular a campioanei României la rugby având însemnătatea sa, într-o încleștare de tradiție dar ceva mai opacă de dată recentă, dat fiind reculul vizitatoarei CS Dinamo, care, învinsă fiind just și așteptat de la ora 12 pe ”Dan Păltinișanu”, a alunecat cu atât mai mult în clasamentul Superligii, penultima, întrecută ierarhic de încă o nou-promovată. Revenire de rutină a celor din Ronaț după desantul siberian pe scut, printr-o desprindere la zero până la pauză, când punctul bonus ofensiv era deja asigurat, suficient pentru ca galben-albaștrii să conserve apoi scorul într-o a doua parte egală, 36-14 (22-0), repetiție înaintea ieșirii miercuri 1 mai la ora 12 la CSM București, pe care au egalat-o la puncte.

Vremea mai aspră din Rusia și adversitatea campionilor din Krasnoyarsk au rămas undeva în urmă, departe, peste Munții Urali, înlocuite fiind de soarele călduț din pragul Sfintelor Sărbători și replica placidă a uneia dintre cele mai facile prăzi din Superliga, CS Dinamo, perfect intermezzo pentru timișoreni între lunga deplasare internațională și cea anunțată miercuri 1 mai pe terenul învingătorilor lor recenți în finala Cupei României, bucureșteni de la CSM care s-au înclinat astăzi ”Zimbrilor” la Baia Mare cu 31-19 și 4-1 la eseuri.

În contrast, Timișoara Saracens n-a pierdut prilejul să stabilească scorul etapei a XII-a în sezonul regular, conturat încă din primele 40 de minute prin 4 eseuri dintre care unul transformat, în ultimul meci al antepenultimei runde din retur, Dinamo coborând astfel pe locul 7, dat fiind și victoria acasă de ieri a constănțenilor, pe care bănățenii îi vor vizita sâmbăta viitoare pe litoral. Nu sunt așadar programate drumuri europene de toamnă în grupele Challenge Cup, dar pe de-o parte campionii pot avea consolarea că oponenții lor din toamna trecută și pe ”Dan Păltinișanu” vor juca finala ediției în curs a competiției, ASM Clermont Auvergne – La Rochelle luna viitoare la Newcastle, iar pe de altă parte au în vizor menținerea titlului autohton în Banat.

Deziderat de care-i mai despart cinci încercări. 

Motiv pentru care, într-o reorientare a priorităților, Sosene Anesi n-a stat pe gânduri și a apelat la câteva schimbări în XV-le de start după abraziva provocare pierdută în Rusia, modificând în mare parte pachetul de înaintare și apelând în plus și la Moala și Zaharia, odihnire și menajare a unor titulari sâmbăta trecută peste Urali, care ar putea reapare săptămâna viitoare.

Modificările de personal n-au adus însă alterări ale cursului implacabil al jocului, dominat din toate punctele de vedere de rugbiștii din Ronaț, timișoreni de fapt destul de mult timp în avantaj și în poziție de calificare în grupele Challenge Cup și conform evoluției scorului din returul peste hotare. Tare puțin au fost rușii cu hățurile în mână acasă, în primele minute și în alte câteva minute puțin și după pauza revanșei, dar decisiv în ultimele 12 minute, când au conservat pe alocuri în disperare avantajul.   

Trecuți la mustață pe lângă calificare, bănățenii s-au scuturat de părerile de rău prin a reacționa pozitiv, etalare în jocul la mână dar și dominanță prin superioritatea pachetului de înaintare, melanj favorabil reușitelor din prima parte contra dinamoviștilor, finalizate cu eseuri ale unor componenți ai liniei I, dar și din linia a II-a respectiv a unui centru de forță. Le-au semnat Ionuț Mureșan, Eugen Căpățînă, Tevita Manumua și Sione Taupaki, Luke Samoa transformându-l pe primul: 22-0 la pauză.

Antrenorii au luat în calcul și deplasările în cascadă din 1, 4 și 11 mai, pe ruta București – Constanța – Cluj, la finele returului, și au rulat toți componenții de pe convocatorul amiezii, Samoa și Zaharia înscriind eseurile părții secunde, ambele transformate de Rupanu, după care a survenit și riposta de orgoliu a învinșilor, eseuri transformate… 36-22.

Se va intra în luna semifinalelor și ultimului act cu trofeul pe masă, pentru titlul național în Superliga, aflat în posesia timișorenilor, deciși în apărarea sa. Momentan, s-au regrupat în propria bătătură vineri de la 12, în alcătuirea Shennan; Zaharia, Popa, Manumua, Moala; Samoa, Rupanu / Taupaki, Căpățînă, Doge; Mureșan, Iftimiciuc; Tătăruș, Rus; Lazăr. Așadar și unele reveniri, pe parcurs mai intrând Rădoi, Boshoff, Pungea, Popârlan, Whitehurst, Rupanu, Neculau și Sabău.

A doua cea mai mare diferență a rundei s-a înregistrat la Buzău, SCM Gloria – CSA Steaua 16-31 și 1-4 la eseuri, bucureștenii fiind primii în ierarhie. Prezentată pe coloana dreaptă.

De amintit și finala ediției în curs în principala întrecere europeană intercluburi, Champions Cup: Leinster Rugby – Saracens London, la Newcastle, peste două săptămâni, pe 11 mai.

Fotografii de Leczki Jozsi / * clic pentru mărire

 

 

The post GALERIE FOTO. Timișoara Saracens conturează scorul etapei la ultima apariție acasă din retur: 36-14 cu Dinamo appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*