Gane justifică jocul defensiv al lui Dinamo: „Nu avea rost să ieșim la joc pentru că nu poți să construiești pe un asemenea teren și am fi lăsați spații pe contraatac”

Dinamo este cu gândul la play-off după două victorii la rând, iar Ionel Gane speră să câștige și în dubla cu FCSB, pe care roș-albii o vor întâlni atât în Liga 1, cât și în Cupa României.

Tehnicianul a explicat de ce Dinamo a tremurat în repriza secundă a meciului și a dat vina și pe gazonul execrabil de la Arad. „Sunt foarte bucuros! Vreau să felicit jucătorii pentru spiritul lor din această seară, a fost un meci de luptă. Am reușit să deschidem scorul din penalty, după care am mai avut în prima repriză două ocazii. După pauză, cred că ne-am apărat foarte bine, cu toate că ei au pus o presiune mare pe noi cu acele mingi lungi în careu. Am ieșit cu bine și am avut o ocazie foarte mare prin Sorescu. Eu cred că sunt sunt trei puncte foarte foarte mari în condițiile în care e foarte greu să joci pe un asemenea gazon. Nu avea rost să ieșim, să dominăm, pentru că nu poți să construiești pe un asemenea teren. Apoi, am fi lăsat spații unei echipe ca UTA foarte bună pe contraatac. În momentul în care lași spații, pleacă foarte bine. Am analizat-o și din acest motiv nu avea rost să riscăm mai ales că aveam 1-0. Pentru noi, în acest moment punctele sunt mai importante decât un joc foarte bun. Repet, e foarte greu să joci pe un stadion superb, dar unde gazonul lasă de dorit”, a declarat Gane.

Dinamoviștii sunt deja cu gândul la derby-urile cu FCSB: cele două echipe se vor întâlni atât în Liga 1, cât și în Cupa României. Roș-albaștrii sunt în mare formă și au învins-o cu 3-1 pe Poli Iași, după plecarea arădeanului Dennis Man la Parma. „Urmează meciurile cele mai tari din acest sezon, mai ales că sunt derbyu-rile cu FCSB. Avem trei zile să ne recuperăm și să ne refacem foarte bine jucătorii și să avem parte de un joc bun cu FCSB. Le mulțumim fanilor, era foarte greu fără ei în acest moment”, a recunoscut Gane.

Ne-am apărat foarte bine în repriza a doua, dar am ieșit cu bine. Am mai avut prin Deian Sorescu o ocazie foarte mare. E greu să joci pe un astfel de gazon. Nu poți să construiești pe un asemenea teren, iar ei sunt foarte buni pe contraatac. Punctele sunt mai importante decât spectacolul. Stadionul e superb, dar gazonul lasă de dorit”, a spus Ionel Gane, la finalul meciului de la Arad.

Cu cele trei puncte cucerite la Arad, Dinamo a ajuns la cota 25 de puncte și a urcat pe locul 9 în Liga 1.

0
0

Articolul Gane justifică jocul defensiv al lui Dinamo: „Nu avea rost să ieșim la joc pentru că nu poți să construiești pe un asemenea teren și am fi lăsați spații pe contraatac” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*