Gazon perfect la Jimbolia, ”lanternă roșie” la 0, prim triumf afară al juniorilor: Mama Mia – Centrul Național de Pregătire 0-1

În ciuda tuturor vitregiilor naturii, abătute în ultimele zile asupra vestului țării, intrarea arenei jimboliene Arpad Thierjung în circuitul stadioanelor gazdă din Liga 3 a fost cum nu se poate mai bună cu ocazia meciului programat de la ora 17 în runda a 5-a din Liga 3, starea vremii fiind perfectă pentru fotbal iar gazonul pe măsură, precum la case mari. Și a mai ieșit chiar și soarele, ba chiar și curcubeul…

3-2 acasă cu ACS Ghiroda, 1-0 în deplasare la Jimbolia cu CS Nuova Mama Mia: juniorii Centrului Național de Pegătire, două succese în C4 cu divizionare timișene

N-a ieșit însă soarele și pentru ultima clasată a seriei vestice în eșalonul trei, care a pierdut și la debutul acasă pe stadionul din Jimbolia, 0-1 (0-0) cu Centrul Național de Pregătire Timișoara, CS Nuova Mama Mia înregistrând astfel și cel de-al patrulea eșec din tot atâtea apariții, dintre care trei fără gol marcat, pe când juniorii instruiți de Cristi Petcu au semnat cel de-al doilea succes la nivelul divizionar al seniorilor, dar primul în deplasare, după înfrângeri cu 2-0 la CS U Craiova SA 2 și 1-0 pe final la CSM Școlar Reșița.

Oponentele de astăzi au stat până acum pe rând câte o etapă, și de fiecare dată în urma unor eșecuri, Mama Mia după zdrobitorul 1-8 pe CFR cu reșițenii, fără însă a evita vinerea trecută o înfrângere cu 3-0 în Oltenia, pe când juniorii Centrului Național de Pregătire după insuccesul din prelungiri din urmă cu două săptămâni în Valea Domanului, pauză care le-a prins însă mai bine celor de pe Bega, triumfători astăzi în deplasare.

Cu Jurj și Peter ca noutăți în primul unsprezece față de formula de start de pe ”Mircea Chivu”, în locul lui Goța și Șimăndan, oaspeții Centrului Național de Pregătire au fost vioara întâi în duelul timișean, iar perseverența le-a adus juniorilor răsplata în minutul 83, după o acțiune pe flancul stâng, purtată de Stoianovici, Șimăndan și Trip, centrarea lui Șimăndan fiind fructificată de Chera cu o lovitură de cap: 0-1.

La cealaltă poartă, goalkeeper-ul Dobre își făcea remarcabil datoria la începutul întâlnirii, chiar în primul sfert de oră, deturnând un balon din preajma vinclului, însă vizitatorii au fost în general mai periculoși, ratând deschiderea scorului prin Kovari sau viitorul marcator Chera.

Pregătiți pentru a face față unor condiții de joc pe gazon umed, oaspeții au avut însă parte de plăcuta surpriză a unei suprafețe de teren foarte bună și uscată, ceea ce a îmbiat fragedele garnituri la etalarea unui fotbal cât mai plăcut ochiului. Vizitatorii n-au putut însă conta pe Goța și Pop, răciți, respectiv Talpoș și Lazăr, accidentați.

Cătălin Todorescu, antrenor al celor de la CS Nuova Mama Mia la al doilea meci pe banca tehnică, oferindu-i debutul la mijlocul lui Ionuț Pascu, în vârstă de 17 ani, a explicat după înfrângere că ”astăzi am stat mult mai bine în teren spre deosebire de partida în deplasare, însă am dat de o echipă cu o circulație mai bună a balonului și o așezare mai bună decât a noastră. Am avut și noi unele faze ofensive, dar mai trebuie să lucrăm foarte mult. Efortul a fost totuși bun și am reușit să mai ținem și noi ceva mai mult de minge, însă avem încă probleme, fiind deficitari la așezarea în teren…”

Din tabăra învingătorilor, Cristi Petcu a semnalat ”un joc exact, bun, dar nu extraordinar. Am jucat mai bine la Reșița, însă fiecare meci e cu specificul lui, astăzi având în față o echipă care mai mult s-a apărat, ori la Reșița altele au fost coordonatele. Băieții au fost foarte exacți în plan defensiv, am avut inițiativa, posesia, ne-am și creat câteva situații de gol, iar în final am câștigat, ceea ce e important pentru moralul lor, orice victorie e semnificativă.”

*

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic: Radu – Miculete, Catrici, Brașoveanu, Munteanu – Baban, Chiper (78, Bakayoko Mamadou), Pascu, Sassay, Lumbala (63, Mihalache), Sakariche Fouji.

Rezerve: Costoaie – Gheorghioiu, Cioată, Chivăran.

Centrul Național de Pregătire: Dobre – Kovari, Țieranu, Coroiu, Stoianovici, Jurj, Casian, Trip, Chera, Burghele (88, Popa), Peter (60, Șimăndan).

Rezerve: Pădure – Vidican, Neaga, Bănceanu, Pițigoi.

Centrul Național de Pregătire va juca vineri 29 septembrie în deplasare la ACSO Filiași iar tot în etapa a șasea CS Nuova Mama Mia va apărea la CSM Lugoj, care stă în acest weekend.

The post Gazon perfect la Jimbolia, ”lanternă roșie” la 0, prim triumf afară al juniorilor: Mama Mia – Centrul Național de Pregătire 0-1 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*