Generatorul de ozon: așa poți elimina agenții patogeni

Cu toții ne dorim un mediu curat, dezinfectat, fără viruși, microbi, paraziți care să ne afecteze sănătatea, nouă și a celor dragi. Soluția optimă este instalarea unui generator de ozon de uz casnic.

Cum putem asigura să avem un mediu dezinfectat: să purificăm aerul, apa și alimentele cu același dezinfectant? Ideal ar fi să avem un dezinfectant ecologic, care să nu lase urme și să nu aibă efecte secundare asupra sănătății noastre.

O soluție foarte bună la toate aceste probleme este ozonul. Ozonul este un dezinfectant foarte puternic, mult mai eficient decât clorul și totodată este ecologic. Ce înseamnă că ozonul este ecologic? Ozonul este format din trei atomi de oxigen, iar a treia legătură este instabilă, tocmai de aceea se atașează la alte materiale din jurul lui și le distruge, se folosește cu succes în purificarea aerului acasă sau în spații industriale. Ozonul se descompune în oxigen, după folosire, deci nu are efecte adverse prelungite, cum au de exemplu soluțiile dezinfectante din chimicale.

Cum se poate folosi ozonul în casă?

  • poate fi folosit pentru igienizarea aparatului de aer condiționat
  • elimină culoarea din apă (de exemplu, culoarea gălbuie cauzată de tanin)
  • elimină mirosul din apă (cauzat de hidrogen sulfurat)
  • elimină mirosurile neplăcute de mobilier vechi, toaletă, fum și foc, carne putredă, mâncare gătită, țigară, transpirație etc.
  • distruge agenții patogeni: E-coli, Listeria etc.
  • distruge mucegaiul și sporii de mucegai
  • elimină, în mod eficient, mirosul cauzat de înmulțirea bacteriilor în instalația de climatizare a mașinii.

Ozonul este foarte eficient distrugerea unor bacterii, virusi și paraziti, cum ar fi Giardia, Listeria sau E. Coli. Bacteriile sunt microorganisme omniprezente și extrem de adaptabile.

Giardia este un parazit care trăiește în intestinul subțire al omului. Se transmite prin mâini murdare, alimente contaminate, fructe și legume nespălate. Giardioza implică diaree, dureri gastrite, bronșite, boli de inimă. Listeria se găsește în fructe și legume, în toate tipurile de produse din carne, lapte și ouă. Alimentele cu risc mai ridicat sunt alimentele preparate insuficient, lapte nepasteurizat, legume crude.

Ozonul poate fi folosit pentru reducerea sau eliminarea Giardia sau Listeria pe produse alimentare.

  1. coli este o bacterie care poate provoca boli și toxiinfecție alimentară. Poate fi găsită pe multe legume, carne și chiar la apa de la robinet. Pentru reducerea și eliminarea bacteriei se folosesc 2.0 ppm de ozon în formă de ozon dizolvat în apăa. De altfel, cea mai comună metodă de a folosi ozon pentru reducerea agentului patogen este prin dizolvarea ozonului în apă. Ozon apos este foarte stabil, sigur și ușor de administrat.

Generatoarele de ozon proiectate și comercializate de firmă românească Ozonfix reprezintă un sistem și o tehnologie foarte complexă. Produsele firmei se regăsesc pe site-ul www.ozonfix.ro. Ozonul este produs în tuburi de ozon, cu efect corona, adică pe bază de descărcări electrice. Fiind generat în tuburi de ozon, vorbim de un mediu controlat, iar acolo putem proiecta în limite exacte ce doză și ce concentrație de ozon se va genera. Generatoarele de ozon produse de noi au o durată de viață de până la 20.000 de ore de funcționare și nu au nevoie de consumabile.

Articolul Generatorul de ozon: așa poți elimina agenții patogeni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*