Ger de crapă pietrele: Temperaturi resimţite de MINUS 33 de grade Celsius la munte. PROGNOZA METEO şi harta temperaturilor

Răcirea vremii va continua, astfel încât, minimele termice, preponderent negative, vor avea valori de la -10 grade în estul Transilvaniei, până la 1…2 grade în sud-vestul Olteniei. Cerul va fi mai mult noros. Vor cădea precipitații slabe, pe arii restrânse în sud-vestul și sudul țării – predominant sub formă de ninsoare și cu totul izolat, fulguieli, în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, iar în nordul Moldovei, Carpații de Curbură și zona deltei, va avea unele intensificări.

Temperaturile au scăzut semnificativ, astfel că în zonele cu vânt puternic acestea au depăşit cu mult pragul de îngheţ.

PROGNOZA METEO MARŢI Vremea va fi, în general, închisă în cursul zilei, când, vor mai fi precipitații slabe, dar pe arii restrânse, predominant sub formă de ninsoare, în centrul și în sudul teritoriului. Noaptea – înnorările vor persista în regiunile din jumătatea de răsărit a țării, unde doar izolat va fulgui, iar în jumătatea de vest, cerul va deveni variabil.

Vântul va mai prezenta unele intensificări în nordul Moldovei, Carpații de Curbură și Delta Dunării, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime, în jurul celor specifice perioadei în sud și în sud-est și ușor mai scăzute decât acestea în celelalte zone, se vor încadra între -3 grade in dealurile de Vest și 5 grade in Lunca Dunarii. Minimele vor fi cuprinse între -8 și 0 grade, mai mici în depresiuni, până la -11….-10 grade. Pe spații mici, vor fi condiții de ceață.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*