Germania prelungeşte alerta de călătorie pentru 160 de ţări

Autorităţile germane vor intensifica monitorizarea persoanelor revenite din călătorii în afara ţării pentru a se asigura că respectă regulile de carantină, a declarat ieri ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, după ce datele au arătat că, în peste 40% dintre cazurile noi de infectare, coronavirusul a fost contractat în străinătate, transmite Agenţia Reuters,potrivit Agerpres. „Într-un moment în care numărul de noi infectări în Germania este scăzut, este important să prevenim ca virusul să se răspândească în ţară prin intermediul călătorilor care revin”, a spus Spahn.
Pe de altă parte, potrivit unor surse guvernamentale citate de agenţiile dpa şi Reuters, Germania va prelungi cu două săptămâni, până la 14 septembrie, alerta de călătorie emisă în cazul a peste 160 de ţări din afara Uniunii Europene. Decizia a fost luată la şedinţa de guvern de ieri. Ministerul de Externe de la Berlin a emis în martie o recomandare fără precedent de evitare a oricăror călătorii în străinătate ca răspuns la pandemia de COVID-19.
Din iunie, când ţările europene au început să-şi deschidă graniţele pentru călători, pentru a evita ca un sezon estival ratat să se adauge pagubelor economice pe continent, alerta a rămas în vigoare pentru peste 160 de state din afara UE, urmând să expire la sfârşitul lui august.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*