Gheorghe Covaciu:” Vrem din nou în Ligă, numai să ne țină picioarele”!

După retrogradarea din sezonul precedent, eșec pe care ni l-a explicat cum nu se poate mai bine chiar tehnicianul echipei, Gheorghe Covaciu, AHCM Slobozia țintește din nou revenirea în elita handbalului feminin și este foarte aproape de atingerea țintei propuse. Mai sunt câteva meciuri de jucat, în sezonul normal, după care urmează turneele de calificare, de unde doar prima clasată are cale liberă spre paradis. L-am întrebat pe antrenorul din Ialomița dacă are emoții, dacă se teme de vreun adversar, de ce a retrogradat în 2018 și de ce vrea să revină în cușca leilor, unde se dau lupte grele.
”Cam multe întrebări deodată, dar o să le iau pe rând – n-aș vrea să fiți
surprins, însă am retrogradat pentru că ne-am făcut-o cu mâna noastră – exact în momentele importante din campionat, când jucam cu contracandidatele noastre la menținerea în Ligă, noi aveam infirmeria plină! Au fost puține momente când am avut la dispoziție primul 7, handbaliste valoroase și cu experiență, care ar fi reușit să obțină punctele necesare rămânerii pe prima scenă. Aceste accidentări ni se datorează, pentru că nu o data fetele au reclamat duritatea suprafeței de joc. Avem un covor care nu este nici din ciment, nici din plastic mai maleabil, nu știu ce este, dar foarte agresiv, ca să spun așa, care nenorocește ligamentele jucătoarelor. Și în acest sezon situația s-a repetat, pentru că la un moment dat am avut 5 jucătoare titular ieșite din circuit, dar am scos-o cumva. Am spus problem aceasta conducerii, știu că oamenii se preocupă chiar să facă o sală nouă, proiectul este aprobat, poate că în acest an să avem bucuria unui nou teren, cu parchet sau cu o suprafață recomandată de Federația Europeană, pe care fetele noastre să se poată exprima la adevărata lor valoare.

Revin la echipă și spun că în acest sezon m-am bătut pentru primul loc cu Neptun Constanța și HCF Piatra Neamț, adversare de care ne-am desprins în clasament, până la urmă, chiar dacă am avut și două înfrângeri – m-a prins, așa cum vă spuneam, cu echipa înjumătățită. Dar n-am făcut caz, pentru că știu ce valoare avem, când echipa este completă. Nucleul meu de bază este format din Ivan, Marchidanu, Filip, Naumencu, Toma, Sava, Obedeanu, mai am trei portari, Natașa, Polocoșer și Aron, și un centru în plină afirmare, Loredana Vârtic, o jucătoare de la Roman, o tânără de 23 de ani, care a trecut și pe la Centrul de Excelență de la Vâlcea. Vreau să spun că aceată handbalistă urcă de la meci, la meci, este serioasă în pregătiri și cred că în curând va devein o certituine. Din păcate, după perioada Vâlcea a ajuns la Roman, la echipa mare, acolo unde antrenorii nu prea au băgat-o în seamă, cam vreo 2-3 ani. Timp pierut, pentru că n-ai cum să crești în valoare, dacă stai pe bancă? Este, dacă vreți, cam aceeași situația ca la Bianca Bazaliu, a ajuns la CSM București, dar a avut parte numai de tehnicieni străini, care n-au avut timp de ea și la orice greșeală, au trecut-o pe banca de rezerve. Dar la Slobozia a jucat, eu am adus-o la echipă să mă ajute și chiar și-a făcut datoria, chiar dacă a mai avut mici fluctuații de exprimare.

În vara lui 2018 eram supărați că am retrogradat, dar am privit spre viitor și le-am spus fetelor că vreau să revenim, că trebuie să muncim înzecit, ca să ne atingem obiectivul. Ele au acceptat ținta mea, iar dacă ar fi fost altfel, aș fi demisionat – cu mine au retrogradat, cu mine vreau să urce in nou în Liga Națională! Este adevărat că în aceată iarnă aș mai fi vrut 2-3 jucătoare, care să mă ajute la turneele de promovare, unde nu va fi ușor, dar noi am luat startul căutărilor târziu, au mai fot și alte cauze, cert ete că am răma cu mâna goală!
În rest, mă simt bine aici, vorbesc mereu cu conducerea și suntem pe aceeași undă – din pricina bugetului neaprobat, la nivel de țară, avem cam o lună și ceva întârzieri la salarii, dar fetele au înțeles, știu că echipa este finanțată de primărie, care așteaptă, la rândul ei, banii necesari – nu vor fi probleme, n-au fost niciodată”, ne spunea Gheorghe Covaciu, aproape dintr-o răsuflare. Și-mi mai povestea antrenorul că nu se teme de Liga Națională, că are în mânecă jucătoare care vor să vină la Slobozia, doar pentru că domnia sa este pe banca tehnică, trebuie doar semnalul de liber la transfer. Și-l cred, pentru că tehnicianul are multă experiență pe banca tehnică, a fost la echipe de top, cu care a câștigat destule trofee.

- Gheorghe Covaciu a fost jucător vreme de 20 de ani, evoluând la CSȘ Buzău (aici a făcut primii pași în handbal), la Dinamo, la Știința Bacău, în Baia Mare, apoi a mai jucat în Portugalia, Spania și Germania
- Ca antrenor, a-nceput în Baia Mare, la mai toate echipele in județ, apoi la Rapid București, la Universitatea Cluj, la Ploiești, la Tg Mureș, la Roman și la Slobozia

Îl așteptăm pe Covaciu în Liga Națională, mai ales că îl cunoaștem ca fiind un antrenor destul de vulcanic, care trăiește intens pe banca tehnică, și ar fi o pată de culoare în prima competiție internă feminină!

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*