Ghiroda se desprinde din prima parte în fieful codașei și pune punct seriei negre

Mult a trebuit să aștepte nou-promovata ACS Ghiroda, exact 5 luni bătute pe muchie dar și 7 meciuri, pentru a gusta din nou din cupa victoriei în Seria a IV-a din Liga 3, astăzi după-amiază copiind în mare măsură precedentul rezultat de succes, semnat pe 27 octombrie 2017 cu 2-4 la Giarmata. De astă dată, după nu mai puțin de 5 jocuri fără gol marcat în C4, mai precis de la eșecul acasă cu 2-3 pe 4 noiembrie cu Șoimii Lipova, galben-albaștrii s-au impus tot în deplasare și tot în județul Timiș, și tot la două goluri diferență: CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – ACS Ghiroda 0-2 (0-2).

E drept, triumful a fost obținut pe terenul unei codașe cu un covârșitor pasiv de puncte datorat acumulării unor penalizări, ”lanternă roșie” care smulgea o singură remiză pe traiectoria cu înfrângeri din acest campionat, dintre care ultimele 3 la scoruri precum 3-0, 0-7 pe teren propriu sau chiar 11-0 pentru cărășeni în Valea Domanului, cel mai recent, însă o victorie rămâne o victorie, fără a știrbi din meritele nou-promovatei.

Care s-a impus așadar și în retur fără a primi nici un gol de la CS Nuova Mama Mia, după ce în runda inaugurală a campionatului, pe arena ”Emilian Pavel”, ACS Ghiroda se lansa în aventura din Seria a IV-a printr-un promițător 4-0.

Victorie aidoma unui balon de oxigen pentru nou-promovați, care vineri vor juca tot în deplasare, la Sibiu, cu ”satelitul” clubului secund-divizionar cu o primă garnitură pe un loc de promovare în Liga 1, iar săptămâna viitoare acasă, în intermediară cu Cermei, tot într-o rundă amânată din cauza ninsorilor, iar în weekend cu CS Național Sebiș. CS Nuova Mama Mia va juca în schimb pe rând în așteptarea iepurașului la Centrul Național de Pregătire, acasă cu ACSO Filiași și tot pe teren propriu, cu CSM Lugoj.

Victorie conturată în prima repriză pentru trupa lui Vlad Bura, care însă din minutul 5, prin bara lui Cosmin Mancaş, a prevestit golurile din următoarele 25 de minute, după ce în minutul trei Baranyi marca dar golul nu era validat de arbitri.

A venit însă minutul 15, când, la o acţiune a lui Denis Ciobanu, care l-a deschis excelent pe Damir Totic, ACS Ghiroda a făcut primul pas spre victorie. Totic nu l-a iertat pe tânărul portar Costoaie: 0-1.

Iar în minutul 30 David Berivoiescu a recuperat o minge în careul advers şi a dublat scorul pentru echipa sa: 0-2. De la eșecuri la zero, 0-2 acasă cu Centrul Național de Pregătire Timișoara și 3-0 la Lugoj pentru gazda CSM, la un succes fără replică, în urma căruia antrenorul câștigătoarei, Vlad Bura, a spus: ”Pentru noi au contat foarte mult cele trei puncte câştigate. Sperăm să îmbunătăţim jocul şi să obţinem în continuare puncte!”

Popescu nu a putut fi utilizat de ACS Ghiroda întrucât a fost eliminat în etapa trecută şi a fost suspendat o etapă.

Au jucat formaţiile:

CS Nuova Mama Mia: Costoaie – Braşoveanu, Hotca, Paşca, Nadongo, Demand, Petrovics, Yanagoe, Racolţea, Miculete, Vaştag.

Au mai jucat: Colţiş, Gheorgheoiu şi Miculescu.

ACS Ghiroda: Gakos – Semeniuc, Lazăr, Gavriluţă, Ciobanu, Berivoescu, Constantin Popa, Saizu, Mancaş, Totic şi Baranyi.

Au mai jucat: Mureşan, Neamţu, Hotca şi Matiş.

Rezerve: Barbu şi Holovcici.

Rezultatele zilei în C4, clasamentul actualizat în C4 și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

The post Ghiroda se desprinde din prima parte în fieful codașei și pune punct seriei negre appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*