Gică Popescu nu a plecat tocmai fericit de la Arad: „Reprize distincte, m-aș bucura ca UTA să rămână în prima divizie”

Viitorul a remizat, 0-0, la Arad în a doua partidă a anului pentru formația antrenată de Mircea Rednic, după un joc echilibrat, fără multe ocazii la cele două porți. „Generația de Aur” a fost reprezentantă la Arad de Gică Popescu, președintele grupării constănțene, în timp ce șeful și prietenul său, Gică Hagi tocmai ce revenise din Scoția, unde și-a petrecut Sărbătorile de iarnă, alături de soție, fiul Ianis (revenit printre titularii lui Rangers) și fiica Kira.

Ca și antrenorul Mircea Rednic, Popescu a sesizat involuția echipei pe care o reprezintă de la o repriză la alta. „Am avut două reprize total distincte. În prima repriză am făcut un joc bun, am reușit să dominăm, să creăm ocazii de poartă, lucru pe care nu l-am mai reușit în repriza a doua. Nu știu dacă această evoluție s-a datorat terenului foarte greu, dar a fost evident că odată cu trecerea timpului s-a îngreunat suprafața de joc. Venim după doar 10 zile de antrenamente, iar acum urmează perioadă foarte grea, cu cinci jocuri consecutive contra unor echipe bune, FCSB, Craiova, Sepsi, Astra și CFR. Jucăm din trei în trei zile, sperăm ca Mircea (n.r. Rednic) să găsească soluțiile necesare printr-un turnover al jucătorilor, în așa fel încât să aliniem la fiecare joc o echipă competitivă” a declarat „Baciul” după finalul meciului.

Fost fotbalist la Universitatea Craiova, Steaua și Dinamo, Gică Popescu a vorbit și despre revenirea UTA-ei, o altă echipă de mare tradiție în România, în Liga 1 și șansele sale de salvare de la retrogradare. „Eu întotdeauna mi-am dorit ca în Liga 1 să fie echipe de tradiție. Ne plângeam cu toții că nu avem spectatori în tribune (n. a. înaintea pandemiei). Echipele de tradiție aduc spectatori, însă și aceste echipe trebuie să facă eforturi. Eu m-am bucurat când UTA a revenit în Liga 1 pentru că este o echipă de tradiție, care în trecut era una dintre echipele frumoase ale campionatului și m-aș bucura să rămână în prima divizie. Este o competiție destul de strânsă, atât în vârful clasamentului cât și în subsol, vor depinde doar de ei. UTA are un antrenor foarte bun, o echipă bine așezată în teren, cu jucători de calitate, are potențialul de a rămâne în Liga 1”, mai susține Popescu.

Reamintind că obiectivul stagional al Viitorului rămâne intrarea în play-offul Ligii 1, Gică Popescu a ținut să remarce că legile, restricțiile ar trebui să fie respectate de toate echipele, referindu-se – bineînțeles – la UTA și mai ales FCSB care au părăsit țara pentru a se pregăti cât mai bine de reluarea campionatului.  „Viitorul  întotdeauna a dorit să respecte regulamentele și legile. Am considerat că este interzisă participarea la un cantonament peste hotare și am decis să rămânem acasă. Nu sunt eu în măsură să analizez ce a făcut FCSB sau UTA, dar e important ca atunci când există legi și regulamente, ele să fie respectate”, a mai afirmat șeful grupării constănțene.

Popescu este președinte din vara lui 2019 la Viitorul, echipă patronată de bunul său prieten și fost coleg la Galatasaray, Barcelona și naționala României, Gheorghe Hagi.

0
0

Articolul Gică Popescu nu a plecat tocmai fericit de la Arad: „Reprize distincte, m-aș bucura ca UTA să rămână în prima divizie” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*