Gigel Știrbu despre alegerile din PNL: „Nu candidez, nu mă agăț de funcția asta”

Pe 17 iunie, PNL va organiza Convenția Națională, când își va alege noul președinte, momentan Raluca Turcan fiind președinte interimar. Dar până la aflarea noului șef național, toate organizațiile locale și județene trebuie să organizeze alegeri interne.

„Sâmbătă, avem Consiliul Național, în cadrul căruia vom stabili calendarul alegerilor. Dar având în vedere că până pe 2 mai trebuie sa avem alegeri în toate organizațiile locale și, implicit, în organizația județeană, cel mai probabil vom începe acțiunile de săptămâna viitoare”, a declarat președintele PNL Olt, Gigel Știrbu.

Deputatul de Olt spune pentru prima dată, cu subiect și predicat, că nu va candida pentru șefia organizației județene.

„Eu nu mai candidez, am anunțat de vreo lună. Nu mă agăț de funcția asta și nu îmi schimb părerea de la o zi la alta. În altă ordine de idei, am spus-o de fiecare dată că dacă e să nu mai fac politică în PNL, voi pleca acasă, nu voi merge niciodată la un alt partid. Mi se pare corect ca toți cei care fac politică să procedeze de această manieră”, a spus Gigel Știrbu.

Însă, numai cine nu îl cunoaște pe Gigel Știrbu poate drept garanție această declarație. Nu mai târziu de luna decembrie a anului trecut, președintele interimar al PNL Olt declara că își depune mandatul în cadrul Biroului Politic Național din cauza dezastrului de la parlamentare.

„Mâine, la Biroul Politic Naţional îmi voi depune mandatul din funcţia de preşedinte al PNL Olt din cauza rezultatului nemulţumitor obţinut la alegerile parlamentare. Noi ne-am propus trei mandate de parlamentar, am obţinut doar două mandate. Va fi nominalizat un preşedinte interimar (...) eu voi propune pe altcineva să preia conducerea filialei”, spunea Știrbu, cu mai puțin de 24 de ore înainte de BPN.

Nici până astăzi Știrbu nu a demisionat. Mai mult decât atât, deputatul liberal nu a fost niciodată președinte ales, doar numit. Singura dată când a candidat, în 2011, a pierdut în fața lui Ioan Ciugulea. 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*