Gimnastele ploieştene au strălucit, din nou, la Cupa României

Petre Apostol

Cele mai valoroase sportive din gimnastica ritmică românească, de la toate nivelurile de vârstă, şi-au dat întâlnire, săptămâna trecută, la Sala „Unirea” din Dobroeşti, întrecându-se în cadrul Cupei României. La respectiva competiţie s-au calificat primele şase clasate de la Campionatele Naţionale la individual compus.
Printre sportivele prezente la competiţie s-au regăsit şi patru reprezentante ale secţiei de gimnastică ritmică de la CSM Ploieşti: Miruna Ciocîrlan, Gabriela Constantin, Denisa Stoian (la junioare) şi Sabina Enache (la categoria a III-a). Gimnastele pregătite de antrenoarele Simona Puiu şi Liliana Băescu au înregistrat note în general mai bune decât la Campionatele Naţionale, dar configuraţia clasamentului a rămas aceeaşi ca la întrecerile naţionale.

gimnastica1Astfel, la junioare, Miruna Ciocîrlan a încheiat pe poziţia secundă, cu un total de 61,35 puncte, Denisa Stoian s-a situat pe locul al treilea, cu 58,85 puncte, în vreme ce Gabriela Constantin s-a clasat pe locul al cincilea, cu 46,15 puncte. Învingătoare a fost Laura Aniţei, de la CSŞ Unirea Iaşi, cu un total de 68,425 puncte.
De remarcat, însă, că Denisa Stoian, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de Tineret, a fost singura care a întrecut-o pe Laura Aniţei, deşi încă este afectată de o accidentare, urmând tratament în momentul de faţă. Denisa a stabilit cea mai bună notă din concurs la minge (16,575), în vreme ce la cerc a fost a doua (15,725), iar la măciuci (12,875) şi la panglică (13,725) a încheiat a treia.
Miruna Ciocîrlan a obţinut cea mai bună notă a sa la măciuci (16,25), la care s-a clasat a doua, la fel ca şi la panglică, în timp ce la cerc (15,65) şi la minge (14,55) a fost a treia.
Gabriela Constantin a înregistrat o îmbunătăţire a punctajului total de aproape patru puncte faţă de evoluţia de la Naţionale, având următoarele note: 11,75 – cerc, 11,625 – minge, 11,25 – măciuci, 11,525 – panglică.Sabina Enache
La fel ca şi colegele sale mai mari, Sabina Enache a înregistrat un punctaj total mai mare faţă de cel de la campionate, cu peste cinci puncte, dar a ocupat tot locul secund, cu 51,85 puncte. Gimnasta ploieşteană a fost a doua la măciuci (13,4), a treia la cerc (13,675), a patra la panglică (12,4) şi a cincea la minge (12,375), situându-se în urma Anei Mezei, de la CS UNEFS Bucureşti, care a încheiat cu 55,75 puncte, poziţia a treia revenind Crinei Drăcşanu, de la CSŞ Unirea Iaşi, cu 51,725 puncte.
De menţionat că, imediat după competiţia de la Dobroeşti, Sabina Enache s-a îndreptat spre Arad, fiind inclusă, de la începutul lunii, din cadrul noului Centru Naţional Olimpic de Junioare, din care mai face parte o altă sportivă de la CSM Ploieşti, Anisia Drăgan.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*