Gimnaștii de la CSȘ Lugoj pe podiumul finalei naționale pe echipe, la juniori II

Secția de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar Lugoj a bifat încă un rezultat important în palmaresul la care și-au adus aportul zeci de gimnaști valoroși, de-a lungul anilor.
Participând în 27 iunie, la finala rezervată echipelor de la juniori I (17-18 ani) și II (nivel III-13/14 ani, nivel IV-15/16 ani), găzduită de municipiul Bistrița, gimnaștii de la CSȘ Lugoj, antrenați de Tiberiu Cizmadia și Alexandru Panait au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere, cu o formație alcătuită din patru sportivi.

Totodată competiția a contat și pentru calificările în finala pe aparate și la individual compus, care este programată în luna noiembrie.

“Rezultatul echipei CSȘ Lugoj, care a participat la categoria juniori II, nivel III putea fi mai bun, dacă toți sportivii erau la nivelul de vârstă al categoriei. Cu excepția lui Raul Standolariu care are 13 ani, ceilalți componenți ai echipei, Flavian Bolkiș, Zeno Kiss și Denis Degan sunt sub vârstă, având doar 12 ani. CSȘ Lugoj s-a clasat după Dinamo București și CSȘ-CSM Reșița. Este de remarcat evoluția sportivilor în concurs, cel puțin doi dintre ei vor putea face pasul din toamnă spre lotul național de juniori. Toți s-au calificat la finala pe aparate și individual compus din toamnă” ,a spus profesorul Adrian Meleancă coordonatorul lotului național de juniori cantonat la Reșița.

Alți trei gimnaști prezenți la Bistrița, având dublă legitimare CSȘ-CSM Lugoj s-au calificat în finala pe aparate și individual compus.

Este vorba despre Bera Nicolae (18 ani-transferat de la CSȘ Sibiu) calificat de pe locul II, Norbert Marcu (16 ani) calificat de pe locul III, Flavius Borca (15 ani) calificat de pe locul IV, precum și Răzvan Micloș.

Pentru medalii și calificări au concurat aproximativ 40 de sportivi de la 12cluburi din țară. Trei antrenori lugojeni au făcut parte din comisiile de arbitraj la aparate. Adrian Meleancă a notat la cal, la categoria juniori II, nivel III, Alexandru Panait a notat la paralele, iar Aurel Munteanu (invitat din partea federației) a notat la sărituri.

În cadrul evenimentului de la Bistrița a avut loc și o întrunire, pe parcursul a șase ore, a comitetului tehnic al Federației Române de Gimnastică, din care face parte și profesorul Adrian Meleancă.

Scopul ședinței a fost stabilirea unei noi variante de clasificare a concursurilor, începând cu 2022.

Următoarea competiție importantă pentru gimnaștii lugojeni va avea loc în septembrie.

Articolul Gimnaștii de la CSȘ Lugoj pe podiumul finalei naționale pe echipe, la juniori II apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*