Gina Măldărășanu: ”Vreau să aduc o medalie mondială la Domnești”!

Este dorința uneia din cele mai valoroase pugiliste ale României, Gina Făsui Măldărășanu, elevă a tehnicianului Virgil Fâșie din Domneștii de Ilfov. Vorbim despre Gina, pentru că, recent, a devenit campioană națională, la categoria 7o kg, după a învins în finală o adversară din Vâlcea.

”Am început boxul la Rapid, însă după câțiva ani l-am întâlnit pe Maistrul Virgil Fâșie și m-am mutat la clubul lui din Domnești. Pot să spun că fără sprijinul lui moral, chiar financiar, fără munca lui de a mă face pe mine să înțeleg boxul, să-i învăț tainele și să-l practic la nivel înalt, nu cred că aș fi ajuns vreodată să fiu așa stăpână pe mine. Simt că anul acesta am ajuns la apogeu, vârsta de 30 de ani în sport îți arată puterea, capacitatea, dimensiunea valorică, dacă vreți, la care ai ajuns. Mie îmi place să spun că sunt coaptă pentru marea performanță!

Vreau să cred că eu și cu Maistrul meu Fâșie vom veni de la Mondiale cu o medalie, merităm pentru cât am muncit mult împreună și, până la urmă, d-aia plecăm de-acasă, să facem treabă bună. Și pe lângă asta, vreau să urc pe podium, la Mondiale, ca să-i fac mândri de mine pe toți cei din Domnești. Și îmi doresc succesul și pentru fetița mea, de 11 ani, pentru că sunt modelul ei. Și ea face box, ne antrenăm împreună și chiar văd cum progresează, de la o zi la alta. Mi-ar plăcea să o văd și pe ea cum domină ringul, cred că este capabilă. Am încurajat-o de mică, i-a plăcut să stea pe lângă mine, la antrenamente, să mă imite și, până la urmă, să ceară mănușile”, ne declara Gina Măldărășanu, din Domneștii de Ilfov.

Maistrul Virgil Fâșie a ținut să facă și el câteva completări:”Am fost la Campionatele Naționale cu o echipă completă, și de la Domnești, și de la Steaua, cu care avem un parteneriat, cât și cu sportive din lotul național – le pregătim pentru Campionatul Mondial, care va avea loc la sfârșitul lui octombrie, nu știu exact, că nu s-a afișat nici data și nici țara organizatoare. Grupul de tehnicieni, format din soții Lăcătuș, Virgil Fâșie, Alec Năstac și Bebe Fieraru Bebe, a fost mulțumit de modul cum s-au comportat tricolorele, care au câștigat 12 titluri naționale, dar și două medalii de argint.

În privința Ginei, meciul ei de aur, ca să-l numesc așa, a fost unul excelent, bine abordat tactic – adversara venea des cu croșee, iar Gina contracara cu directe puternice, care spărgeau blocajul din față, cu brațul ei puternic, ca de bărbat!
Revin la programul nostru din această toamnă și spun că este unul încărcat – merg, alături de Costică Gălbenuș, în Croația, cu lotul de tineret, pentru că după aceea, mai precis în octombrie, avem și Campionatele Europene de tineret, în Muntenegru. Și urmează ultimul examen major al anului, Campionatele Mondiale feminine, competiție despre care nu se știe încă perioada de desfășurare și țara unde vom merge”, a adăugat antrenorul Virgil Fâșie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*